Brev

Homofobiske klassekammerater

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hey! Jeg kender selv til alle de her indirekte tilråb. Mange ved ikke, at der sidder en, eller måske flere personer, som er andet en heteroseksuelle, og de føler derfor godt de kan tillade sig at sige disse ord. De fleste der bruger disse tilråb, er bare fordi de er umodne, og ikke ved hvordan verden reelt set hænger sammen, og hvad man bør gøre og ikke burde gøre.
Til at starte med, ville mit råd være at du trækker en klasselærer til siden, fortæller hvad du oplever, og hvordan du har det med det, og derfra kan det være at de snakker med klassen om det, og beder dem pænt om at bruge andre ord, så der ingen der ved, at det netop lige er dig.
Ellers kunne du selv skrive i en evt. messengergruppe, hvis jeres klasse har sådan en, og forklarer, at du altså ikke er heteroseksuel, og at du bliver ked af de ord de bruger.

Hvad end du ender med: Held og lykke. Jeg håber du får det bedre

  • Bea, Flydende kønsidensitet, 18 år

Jeg er bi, og dem i min klasse gør også grin med det. Men på trods af det har jeg en bedste veninde som også er bi.
Om vi vil det eller ej er der folk der er homofobiske. Men over vej engang til hvorfor de ikke synes om det. Måske, måske er de selv i LGBT+ gruppen, og selv er bange for hvad andre tænker…

  • Rw, Pige, 15 år

Hej pige 15 år

Jeg har en transkønet bror, som var homoseksuel og det samme skette i hans klasse. Der var nogen nederen drenge, som også skulle sige hvor dårlige personer homoseksuelle er og sådan noget. Min bror fik nok på et tidspunkt og stod frem og sagde” jeg er faktisk homoseksuel” drengende ændrede lige pludselig væremåde og var mega søde og fantastiske venner. De sagde endda til min bror, at hvis nogen drillede ham skulle de nok banke dem. Jeg er selv til piger og er sprunget ud, og ved mig var der mega mange støttende og folk brugte mindre homofobiske skældesord. Mit råd er at det er okay ikke at gemme det, og hvis nogen spørg omkring din type er det okay ikke at opgive køn, for de ligger ikke mærke til det.

Håber det løser sig

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Sex og seksualitet

Når man er ung, kan man have mange tanker og spørgsmål om sex og seksualitet. Måske du ikke har haft sex, men er nysgerrig på, hvad det er og tænker måske: Hvordan er den første gang? Hvordan har man et samleje? Hvordan onanerer man? Hvad er orgasme?

Det kan også være, du slet ikke er klar til at have sex eller tænker over, hvordan man egentlig ved, om man er klar til det…

Hvis du har haft sex, kan du være, du har spørgsmål som: Hvordan taler man om sex med sin kæreste? Hvilken prævention skal jeg bruge? Hvordan ved jeg, om jeg har fået en sexsygdom? Hvorfor er jeg øm efter sex?

Det kan også være, du oplever at have tanker og oplevelser omkring din seksualitet. Er jeg til piger eller drenge? Eller er jeg måske biseksuel – og til begge køn?

Her kan du se forskellige film om sex, seksualitet og krop – blandt andet en film om hvordan man fortæller andre om sin seksualitet. Du kan også prøve en quiz om sex og seksualitet eller læse andre børns breve med svar fra andre børn og fra BørneTelefonen.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat