Brev

for nervøs til at springe ud

hey er en pige på 12 som fandt ud af for sårn et år siden at jeg er bisexuel…

problemet er at jeg virkelig gerne vil sige det til min familie

men er for nervøs…

sidste jeg sagde noget til min mor som var mærkeligt

jeg allerede vidste var at jeg havde mens….

jeg er heller ik den tætteste med min mor….

hvordan siger jeg det?!?

plz svar hurtigt!!

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Du behøver ikke springe ud. Ved godt det er blevet så moderne det her med at springe ud som et eller andet men fakta er jo at man i puberteten tit ikke rigtig ved hvad man er til. Jeg havde selv crush på veninder da jeg var 13. På et tidspunkt sov jeg tæt med en veninde, ja, nogen vil nok sige lidt for tæt… I alt fald var jeg sikker på efter den nat at jeg da mindst var bi og måske lesbisk. Men sådan nogen faser kan ændre sig hele tiden når man er i pubertet så jeg synes bare du stille og roligt skal vente og se det an. Man behøver ikke fortælle alting til nogen. Jeg er i alt fald ikke i den fase mere og glad for jeg ikke “sprang ud.”

  • Anonym, Pige, 16 år

Du skal først komme ud nå du er 100% klar til det. Men hvis du er klar til det og synes at det er en del af dit liv som hun skal vide noget om, så vil det nok være befriende at fortælle hende det. Jeg er også bi og har fortalt min mor om det. jeg sagde det sådan mit i en samtale hvor jeg synes at det passede ind. Du kan prøve at sige det i en samtale hvor i snakker om noget lignende. Så vil det måske ikke virke så pludseligt. Det er dog vigtigt du tænker dig godt om først og ved det med sikkerhed, før du snakker med din mor. Hvis du på et tidspunt får en kæreste så kan det være at det er mere relevant at fortælle om din seksuelitet….

  • Emma, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Sex og seksualitet

Når man er ung, kan man have mange tanker og spørgsmål om sex og seksualitet. Måske du ikke har haft sex, men er nysgerrig på, hvad det er og tænker måske: Hvordan er den første gang? Hvordan har man et samleje? Hvordan onanerer man? Hvad er orgasme?

Det kan også være, du slet ikke er klar til at have sex eller tænker over, hvordan man egentlig ved, om man er klar til det…

Hvis du har haft sex, kan du være, du har spørgsmål som: Hvordan taler man om sex med sin kæreste? Hvilken prævention skal jeg bruge? Hvordan ved jeg, om jeg har fået en sexsygdom? Hvorfor er jeg øm efter sex?

Det kan også være, du oplever at have tanker og oplevelser omkring din seksualitet. Er jeg til piger eller drenge? Eller er jeg måske biseksuel – og til begge køn?

Her kan du se forskellige film om sex, seksualitet og krop – blandt andet en film om hvordan man fortæller andre om sin seksualitet. Du kan også prøve en quiz om sex og seksualitet eller læse andre børns breve med svar fra andre børn og fra BørneTelefonen.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat