Brev

Første gang og mødom

Hej!

Jeg har tænkt rigtig meget over at have sex for første gang.

Men så kom jeg til at tænke på om man kunne springe sin egen “jomfruhinde” så det måske ikke gjorde ondt første gang?

Lyder det dumt? Hahaha, har tænkt meget over det tho

Hilsen en pige på 15

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hej, 14 årig pige her.

Jeg har ikke selv haft sex, så jeg ved faktisk ikke særlig meget om det. Men jeg har engang faldt på, altså, ja, min nedre del da jeg gik sådan i 3. klasse. Jeg ved ikke, om det var jomfruhinden, der sprang, men det blødte ihvertfald vildt meget, og det gik ret ondt. Men jeg har hørt, at for nogen, der har sex første gang, der bløder det slet ikke, så det sker vist ikke for alle at det bløder.

Jeg tror også, hvis man bliver udsat for en sport, foreksempel ridning, så kan man godt springe sin jomfruhinde ved for meget pres dernede.

  • Mis, Pige, 16 år

hav sex så meget i ønsker, det skide sundt.
lad kun en ordentlig fyr tage jeres mødom, ikke en der vil jer forkert, det vil i sikkert fortryde.
som en anden har nævnt, kan nogle sportsgrene såsom især ridning og gymnastik ende med man springer sin egen jomfruhinde, men det er kun en god ting, så ender man ikke ud i at man muligvis bløder under sin første gang. en af mine veninder forklarede at det gjorde utroligt ondt da hendes jomfruhinde sprang ved hendes første gang, men det var mainly fordi han var ret stor, og hun er selv ret lille i højden.
men bare lad det ske hvis i føler det er det rette tidspunkt og humøret er til det osv. bare husk beskyttelse;)

  • din mor123, Pige, 16 år

Det er nok ikke det rigtige forum at spørge i, spørg hellere en ekspert. Man læser så meget om mødom, nogle siger den slet ikke findes, andre at ikke alle har en. Jeg ved ikke meget om tingene men har dyrket en del gymnastik. Kan ikke pege på en bestemt situation men har da tit siddet overskrævs på en bom eller en hest og har været ude i yderstillinger så måske det har hjulpet mig. I alt fald var der kun lige en kortvarig smerte ved indføringen her for nylig ved mit første samleje og derefter gled dilleren uhindret frem og tilbage. Men jeg har også snakket med en veninde som blødte og havde smerte og besvær ved hendes første gang. Men om man bevidst kan sprænge ens mødom det må du altså nok spørge en ekspert om. Prøv brevkassen i stedet.

  • pige 15, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Sex og seksualitet

Når man er ung, kan man have mange tanker og spørgsmål om sex og seksualitet. Måske du ikke har haft sex, men er nysgerrig på, hvad det er og tænker måske: Hvordan er den første gang? Hvordan har man et samleje? Hvordan onanerer man? Hvad er orgasme?

Det kan også være, du slet ikke er klar til at have sex eller tænker over, hvordan man egentlig ved, om man er klar til det…

Hvis du har haft sex, kan du være, du har spørgsmål som: Hvordan taler man om sex med sin kæreste? Hvilken prævention skal jeg bruge? Hvordan ved jeg, om jeg har fået en sexsygdom? Hvorfor er jeg øm efter sex?

Det kan også være, du oplever at have tanker og oplevelser omkring din seksualitet. Er jeg til piger eller drenge? Eller er jeg måske biseksuel – og til begge køn?

Her kan du se forskellige film om sex, seksualitet og krop – blandt andet en film om hvordan man fortæller andre om sin seksualitet. Du kan også prøve en quiz om sex og seksualitet eller læse andre børns breve med svar fra andre børn og fra BørneTelefonen.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat