Brev

Er jeg lesbisk eller bi?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige 13 år

Jeg synes da du skal prøve at snakke med hende pigen, for det lyder til du bliver forelsket i personen. Princippet er det ligemeget hvilket køn det er, men når man siger en sexualitet er det, fordi det er det køn man er mest tiltrukket af. Jeg er selv lesbisk og var nok ikke lige så i tvivl som dig, men jeg fandt ud af det kun vare piger jeg var tiltrukket og det var en pige jeg blev forelsket i. Jeg synes bare du skal gå efter dem du kan lide, og så hvis du finder ud af det er begge køn så er du nok bi. Hvis du finder ud af det kun er kvinder er du nok homoseksuel.

Håber det hjalp

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej
Kan godt forstå det kan være en jungle, i forhold til hvad man føler og ens seksualitet.

Ingen andre end dig, kan fortælle hvilken seksualitet du har. Det er kun dig der bestemmer det, ved at føle godt ned i maven. Hvad føles bedst af labels, at være bi eller lesbisk?

Oftest bliver biseksuel betegnet som:
– Tiltrukket af +2 køn (oftes drenge, piger og nonbinær)
– Men biseksuel kan være meget forskellige fra bi til bi

Oftest bliver lesbisk betegnet som:
– Tiltrukket til piger og nonbinær
– Men igen lesbisk kan være meget forskelliget fra lesbisk til lesbisk

Så det helt op til dig selv, i forhold til hvad du føler. Du kan også eventuelt søge på de to seksualitete og blive måske en smule klogere. Og endda se nogle videoer om hvordan folk fandt ud af de var bi eller lesbisk. Og se om du kan genkende noget af det de siger

Men vil sige du er kun 13 år, hvorfor sætte dig i en boks allerede nu?
– Du har mange år foran dig, samt du er heller ikke kommet i puberteten. For i puberteten sker der en helt masse – hvorfor så ikke udforsk noget mere uden at sætte dig selv i en bås allerede nu – men igen det helt op til dig selv. Da det kun er dig som ved hvordan du føler og har det.

Udover det er det også 100% mere end okay, og ikke have fundet ens seksualitet lige nu eller have et label overhovedet. Da for nogen ikke føler sig komfortabel med et label, og for andre har de bare ikke fundet det helt rigtige og måske skifter imellem nogle labels.

Det også helt fint at starte med at definere sig som bi, men senere hen skifte over til lesbisk. Da seksualitet er en flydende ting, som vil og/eller kan ændre sig over tid.

Jeg definere mig som bi, men kommer hele tiden i perioder hvor jeg vil definere mig som enten Pan eller lesbisk.
– og det er skam naturligt

Håber du kunne bruge det her til noget – held og lykke

Vh C

  • C, Pige, 22 år

Hejsa, pige på 13.
Det er helt okay at have den tanke. Jeg har også haft den tanke i mange år og har stadig ikke fundet noget svar.
Mit råd ville være gå efter hvad du føler. Føler du dig tiltrukket til pigen fra din klasse så gå efter pigen fra din klasse. Føler du dig tiltrukket af en dreng så gå efter den dreng. Eller føler du dig tiltrukket til en hel anden så gå efter dem. Prøv dig frem med forskellige køn og du vil nok finde ud af det på et tidspunkt.
Husk nu også at din seksualitet (og køn for den sags skyld) kan sagtens skifte. Du kan være biseksuel på et tidspunkt og på et andet kan du være lesbisk.
Det er okay at ikke vide det.
Håber du kan bruge mit svar og at du finde ud af hvem du er <3
Masser kram, 15 årig.

  • Anonym, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Sex og seksualitet

Når man er ung, kan man have mange tanker og spørgsmål om sex og seksualitet. Måske du ikke har haft sex, men er nysgerrig på, hvad det er og tænker måske: Hvordan er den første gang? Hvordan har man et samleje? Hvordan onanerer man? Hvad er orgasme?

Det kan også være, du slet ikke er klar til at have sex eller tænker over, hvordan man egentlig ved, om man er klar til det…

Hvis du har haft sex, kan du være, du har spørgsmål som: Hvordan taler man om sex med sin kæreste? Hvilken prævention skal jeg bruge? Hvordan ved jeg, om jeg har fået en sexsygdom? Hvorfor er jeg øm efter sex?

Det kan også være, du oplever at have tanker og oplevelser omkring din seksualitet. Er jeg til piger eller drenge? Eller er jeg måske biseksuel – og til begge køn?

Her kan du se forskellige film om sex, seksualitet og krop – blandt andet en film om hvordan man fortæller andre om sin seksualitet. Du kan også prøve en quiz om sex og seksualitet eller læse andre børns breve med svar fra andre børn og fra BørneTelefonen.

Quiz
Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat