Brev

Ens første gang

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej søde

Det er fuldstændig ok ikke at have mistet sin mødom, min søster mistede den da hun blev 27 år gammel, og hun har ellers haft mange kærester.

Det handler ikke om hvad samfundet eller dine veninder siger, det handler om DU er klar og DU føler dig tryg i situationen.

Så er det ligemeget om du først mister din mødom når du bliver 83.

Held og lykke i fremtiden ^^

  • Anonym, Pige, 17 år

Alt det der med altid at vente på ridderen på den hvide hest holder ikke altid. For hvem ved om han nogensinde kommer? Måske først når man er gammel og grå. Så hvis du selv føler dig klar synes jeg ikke der er noget galt i at tage et one-night-stand. Jeg var jomfru da jeg startede på efterskole og det var jeg efterhånden ret træt af for jeg følte mig klar og havde lyst. Og da en dreng så på et tidspunkt spurgte om jeg havde lyst at se hans værelse sagde jeg ja selv om jeg vidste jeg absolut ikke skulle være kærester med ham. Han tog min mødom, det gik godt og jeg var glad. No big deal selv om jeg godt ved andre piger rynker på næsen af det.

  • 1. g'er, Pige, 17 år

Jeg kan ikke være mere enig, det er ligsom når folk siger at “du bare skal gå i det du har lyst til” men man ved inderst inde godt at folk dømmer uanset hvad.

Men prøv at hør her, det er virkelig vigtigt at du er klar det er ikke noget du bestemmer men hvordan dine hormoner udvikler sig. Hvis du overskrider dine grænser kan det lede til angst for fysisk kontakt med et andet menneske senere hen, det kan ødelægge dit syn på sex totalt.

Selvfølgelig behøver du ikke at vente på prinsen eller prinsessen, som der er skrevet så holder det ikke, det er noget gammeldags shit. Hvis du har lyst og du finder en du er tryg med skal du bare gøre det.

Tag det roligt og gør det i din takt, du er ikke den eneste husk det. Vi går alle sammen og er så sygt usikre over alt at man sgu ikke har tid til at gå op i andres problemer.

  • Babsbs, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Sex og seksualitet

Når man er ung, kan man have mange tanker og spørgsmål om sex og seksualitet. Måske du ikke har haft sex, men er nysgerrig på, hvad det er og tænker måske: Hvordan er den første gang? Hvordan har man et samleje? Hvordan onanerer man? Hvad er orgasme?

Det kan også være, du slet ikke er klar til at have sex eller tænker over, hvordan man egentlig ved, om man er klar til det…

Hvis du har haft sex, kan du være, du har spørgsmål som: Hvordan taler man om sex med sin kæreste? Hvilken prævention skal jeg bruge? Hvordan ved jeg, om jeg har fået en sexsygdom? Hvorfor er jeg øm efter sex?

Det kan også være, du oplever at have tanker og oplevelser omkring din seksualitet. Er jeg til piger eller drenge? Eller er jeg måske biseksuel – og til begge køn?

Her kan du se forskellige film om sex, seksualitet og krop – blandt andet en film om hvordan man fortæller andre om sin seksualitet. Du kan også prøve en quiz om sex og seksualitet eller læse andre børns breve med svar fra andre børn og fra BørneTelefonen.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat