Brev

Åbent bi og efterskole

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejsa

Fordi du er Bi er det ikke ens betydende at du SKAL være sammen med en pige. Bi betyder nemlig man er til BÅDE drenge og piger. Er ikke selv Bi men kan godt se dit problem. Det er som om du er presset til at være sammen med en pige pga. en seksualitetsstatus, hvis jeg forstår dig rigtigt. Har en veninde der er Bi og hun fik konstant spørgsmålet “Men jeg troede du var Bi” da hun kom sammen med en dreng. Og tror mange Bi personer dsv får den oplevelse.

Heldigvis er du på efterskole hvor folk typisk er meget åbent for at folk har andre seksualiteter end hetero. Så bare hver dig selv og hvis nogle spørger i forhold til hvordan det er at være Bi/hvad det betyder

Håber du finder ud af det
Mvh
Keglen

  • keglen, Pige, 15 år

Hej med dig!

Lidt livstips fra en “gammel” lesbisk her:)
Der er desværre mange her i verden som tror at man kun er en “ægte bi” hvis man er sammen med en anden pige, og at man så ikke er det længere så snart man er sammen med en fyr. Men det er selvfølgelig ikke sandt. At man er bi betyder bare at man KAN blive tiltrukket af både mænd og kvinder, ikke at man nødvendigvis er det hele tiden på samme måde og i lige stor grad. Der er der desværre mange som ikke forstår, men husk at selv om det kan være frustrerende at føle at man konstant er nødt til at bevise hvem man er, så skylder du det ikke til nogen. Den eneste her i verden som kan sige noget om hvad din seksualitet er, er DIG. 100%! Og bare det at du har været åben omkring din biseksualitet på din efterskole er mega sejt, you go girl!

Det tager tid at blive 100% komfortabel i sin egen identitet, især når man tilhører en seksuel minortiet som biseksuel eller en anden seksualitet under lgbt+-miljøet. Men jeg lover dig at du nok skal komme til at hvile helt i din seksualitet en dag. Bare det at du er åben omkring den nu, er et kæmpe skridt i den rigtige retning. Resten skal nok komme før du ved af det.

Så husk:
– Du skylder ikke nogen at forklare hvem du er
– Du er 100% gyldig som biseksuel “selv om” du ikke dater en pige eller er forelsket i en pige
Og til allersidst: du skal nok nå et punkt hvor du føler dig komfortabel i din identitet. Det lover jeg dig!

Rigtig god vind og #BiPride 🏳‍🌈❤

Vh

  • Lana, Pige, 21 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Sex og seksualitet

Når man er ung, kan man have mange tanker og spørgsmål om sex og seksualitet. Måske du ikke har haft sex, men er nysgerrig på, hvad det er og tænker måske: Hvordan er den første gang? Hvordan har man et samleje? Hvordan onanerer man? Hvad er orgasme?

Det kan også være, du slet ikke er klar til at have sex eller tænker over, hvordan man egentlig ved, om man er klar til det…

Hvis du har haft sex, kan du være, du har spørgsmål som: Hvordan taler man om sex med sin kæreste? Hvilken prævention skal jeg bruge? Hvordan ved jeg, om jeg har fået en sexsygdom? Hvorfor er jeg øm efter sex?

Det kan også være, du oplever at have tanker og oplevelser omkring din seksualitet. Er jeg til piger eller drenge? Eller er jeg måske biseksuel – og til begge køn?

Her kan du se forskellige film om sex, seksualitet og krop – blandt andet en film om hvordan man fortæller andre om sin seksualitet. Du kan også prøve en quiz om sex og seksualitet eller læse andre børns breve med svar fra andre børn og fra BørneTelefonen.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat