Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Usikker

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Kan 100% godt realatere til din situation.
Men det jeg synes er den bedste ide er bare at være ligeglad. Jeg ved godt den er nemmere sagt end gjort, men det er det bedste du kan gøre. Hvis det bliver bed at gå dig på, så synes jeg at du skal få det ud. Sig det til dine klasselærer, forældre, eller bare skriv herinde igen. Bare for at få det ud. Der er altid nogen der ville hjælpe, eller lytte til dig❤️
Mvh. Mig

  • Lila er en god farve, Pige, 15 år

Alt det med at “passe ind” er noget jeg tror alle på et eller andet tidspunkt har det svært med. De dumme kommentarer skærer nogle gange dybt og det vil jeg ikke ignorere. For et par år siden gjorde jeg alt for at blive set som “normal” Men nu fortryder jeg at jeg ikke var mit fulde jeg. Og på den måde vil jeg sige at de kommentarer man måske vil ende med at få er slet ikke så slemme som at gemme sig fordi man er bange for at skille sig ud, men hvis nu disse kommentarer ender med at virkelig såre dig skal du gå til en voksen eller en ven du stoler på for den slags er forfærdeligt at gå alene igennem. Du skriver at du har social angst og ocd, jeg har selv angst og det gjorde det endu sværere at begynde at skille mig mere ud men det burde ikke stoppe dig! Alle skal kunne være dem selv, det kan tage tid og personligt tog det mig over et år efter jeg helt 100% var mig selv offentligt.

Håber du får modet til endelig at gøre hvad du vil og være dig selv.
Mange hilsner fra MH❤️❤️❤️

  • MH, Dreng, 16 år

Hej pige på 14! Jeg er selv 13, og har ikke social angst eller OCD, men jeg forstår, at de ting måske kan gøre det svært for dig. Jeg har selv autisme, og har også haft det ret svært med det der med at passe ind i skolen og alt det. Jeg overtænker det også, og jeg kan godt forstå dig og relatere til dig. Også det der med at være det tredje hjul.

Men jeg vil gerne starte ned det første, du sagde om, at du havde svært ved at gøre de ting, du gerne ville. Jeg har fx, en lidt anderledes tøjstil, og jeg havde et outfit på i skolen sidste uge, som jeg aldrig havde haft på før, og jeg var lidt bange for hvad folk tænkte om mig. Men da jeg kom hjem var jeg rigtig stolt af mig selv, og det var virkelig den største confidence bootster!!

Men du skriver også, at folk kommer med dumme bemærkninger. Måske et lidt dumt spørgsmål, men har du prøvet at sige til dem, at de skal stoppe? Ligemeget om de mener det for sjov eller ej, skal du ikke lytte til dem.

Hvis du skriver, at du er det tredje hjul, er din vennegruppe nok heller ikke den bedste. Enten kunne du prøve at deltage lidt mere i samtalerne, eller bare finde de punkter, hvor du føler dig som det tredje hjul, og så prøve at gøre noget ved det. Prøv at tal med dem om det. Det kan måske være svært, men det er en god ide. Hvis du allerede har gjort det, så er de nok ikke det værd.

Hvis du springer ud i de ting, du gerne vil, og folk kommer med dumme bemærkninger, skal du ikke lytte til dem. Det er et aktivt valg at være stolt af sig selv for hvad man har gjort, og hvad for en grænse, man lige har flyttet for sig selv.

Jeg forstår at det nok er ekstra svært for dig med OCD og social angst, men det er bare et spørgsmål om hvad du vil vælge af de to ting. Lade de andres bemærkninger gå dig på, eller være stolt af dig selv for hvad du har gjort. Og du kan oven i købet også vælge at være stolt af dig selv, over at du er ligeglad med deres ord.

Det tager tid at bygge såden et mindset, men jeg er sikker på, at hvis man arbejder hårdt nok for at få det, skal man nok få det. Du kan også bare sige til dem, at de skal holde mund. Når de ser hvor ligeglad du er, skal de nok stoppe. De kan se din usikkerhed, og de laver sjov med den. Du fortjener bedre. Fortæl dig selv det, men lad være med at have ondt af dig selv.

Når du springer ud i nye ting, kan du måske også endda få nogle venner, der værdsætter dig for hvem du er. Nogle, hvor du heller ikke føler dig som et tredje hjul. Lad dig selv skinne på trods af dine forhindringer, og vær kun stolt af dig selv!

Jeg ved det her var ret langt, men jeg håber det hjalp <3

  • Ida, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat