Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tænker for meget hver andres mening?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Har selv det sådan, men tænker tit på at man kan aldrig gøre noget ved det, du vil aldrig finde ud af hvad der foregår inde i andres hjerner. Så hvorfor ikk bare være ligeglad, ved det kan være nemt for mig at sige, men det hjælper en smule?

  • Ahdp, 13 år

Sådan har jeg også virkelig været, er det stadig lidt, men bare rolig, du er ikke den eneste!
De fleste, og hvert fald piger, tænker meget over, hvad andre tænker, og man tror altid, at de tænker dårligt om en selv. Men hvor meget dømmer du de andre? Ikke nok til, at de skulle blive bekymret. Og det er præcist det samme med dig, de tænker ikke over, hvorfor du mon er syg, de tror ikke du pjækker, de synes ikke, at du taler for meget, at du taler for lidt, at du har en sær stil. De tænker nok præcist det samme som dig “Åhh nej, hvad mon de andre tænker?! Ser jeg pæn nok ud, ser jeg FOR pæn ud? Synes de mon jeg er grim?” Du er ikke den eneste, og du skal ikke bekymre dig! Det er en fase, og du kommer over den! <3

  • Mitane, 16 år

Jeg har det lidt på sammen måde, og det er svært at ændre på det.
Men du bliver nødt til at tænke positivt om dig selv, og prøve at glemme de andre. Så hver gang at du får en tænke om hvad andre nu tænker, så skub den væk. Og tænk istedet, hvad synes jeg. For hvis du er tilfreds med dig selv, vil du også være ligeglad med hvad andre tænker om dig. Så derfor synes jeg at du vær aften, skal prøve at finde et positivt ord om dig selv. Og hvis der dukker et negativt ord op, så skub det væk og tænk på noget andet. Det gør jeg, og det har hjulpet mig en hel del. Men hvis det ikke hjælper så tal ned dine forældre, lærer eller veninder om det, for så kan det måske hjælpe dig.

  • Mig..., 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat