Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skal jeg holde op med at spise slik?

Hej pige på 13 år

Jeg er begyndt og blive ret usikker på min krop.

Nogle gange når jeg spiser slik og noget andet for jeg lyst til at træne oh sådan og jeg føler mig tyk

jeg siger hele tiden til mig selv ikke spis mere men så gør jeg det

håber i vil hjælpe

kh pige på 13😊

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Har det på præcis samme måde for hele tiden lyst til at træne og spise mindre slik. Problemet er bare at jeg sidder og spiser usundt i mens. Jeg var lige læst et af rådene som var at lave noget som du kan få tankerne om slik væk med. Fx gå en tur (der får du også motion) og så får du noget frisk luft.

Evt. snak med en om det hvis du synes det er hårdt svært eller ireterende .

Håber du kunne bruge det

  • Ella Nuttella, 16 år

Det allerbedste råd jeg kan give dig er, at du må give dig selv lov til at spise slik. Målet er ikke at være tynd eller trænet. Målet er at være glad. Og når du er glad ser din krop ud ligesom den skal.
Hvis du giver dig selv lov til at spise slik uden at have dårlig samvittighed, vil du opleve at du faktisk slet ikke har så meget lyst til det. Du kan evt. lægge mærke til, om du har nogen bestemte følelser i kroppen når du spiser slik. Er du ked af det? Føler du dig stresset eller lidt magtesløs? Eller spiser du det bare for at hygge dig og forkæle dig selv?

Hvis du ser et mønster i at du spiser meget slik, når du er ked af det, kan du prøve at undersøge hvad der gør dig ked af det, og tale med nogen om det, så det “rigtige” problem kan løse sig.

“Spis med kærlighed til dig selv. Både slik og grøntsager”

  • nschneemark@gmail.com, Pige, 18 år

Hej,
Du må ikke bare stoppe med at spise mad/slik. Din krop er opbygget på den måde at den har brug for nogle bestemte antal mængder sukker, kulhydrater osv. jeg har selv haft det på samme måde og jeg stoppede bare med at spise alt, men det endte dsv i en spiseforstyrrelse. Jeg kan godt forstå det er svært ikke at vide hvad man skal gøre, men det bedste man kan er at spørge sin familie om råd til at komme i bedre form for du må ikke selv begynde på noget. Det er vigtig at du ikke tænker på hvad andre tænker om dig men hvad du selv føler og tænker. Jeg synes det er super sejt at du spørg om hjælp.

  • Sarah, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat