Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Lav selvtillid

Hej,

jeg er en pige på 13 år.

Jeg har meget lav selvtillid, det betyder også st jeg er virkelig utilfreds med min krop.
Jeg ved ikke om nogle her inde har gode råd til
hvordan men får skabt noget selvtilfredshed og selvtillid..

Kh

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Du er smuk som du er. Alle kroppe er forskellige, men husk på at lige netop din krop er nogens yndlings

  • Pigen der lærte at alle er smukke som de er, Pige, 13 år

Hej

Jeg har selv haft meget lavt selvtillid da jeg var yngre og har været meget usikker på mig selv og min krop. – Det lyder måske vildt kliché, men jeg tror at det med selvtilliden kommer lidt af sig selv. For har altid haft rigtig rigtig lav selvtillid og været meget genert, men det handler virkelig om at “bide smerten i sig selv” og så tage små skridt. – Som i virkelig små skridt, bare tag det stille og roligt. Prøv måske og lav en liste med ting du gerne vil og så gør en af tingene engang imellem. Det kan også være, at du prøver at sige din mening i en lille gruppe med mennesker som du er tryg ved som start. Og så prøv ikke at tænke så meget over, hvad andre tænker om dig. – Det var virkelig noget jeg tænkte meget over før i tiden.

Og det med at være utilfreds med sin krop tror jeg er noget de fleste piger går igennem. Det er blevet bedre med tiden med mig selv, men har da stadig dage hvor jeg er rigtig utilfreds med hvordan jeg ser ud. Nu er det selvfølgelig ikke noget jeg siger du skal gøre, men for mig har det hjulpet rigtig meget at begynde at træne lidt, sætte lidt mål og prøve at opnå dem. Det hjælper rigtig meget på selvtilliden også, og det super fedt at se at man kan opnå egne mål selv.

  • Hende der med det brune hår, Pige, 16 år

Hejsa. Jeg er slev 14 år og bliver snart 15. Jeg kender følelsen. Jeg har været der selv, og er der nok stadig lidt endnu. Men ærligt talt tror jeg bare det er en af de mange ting der hører med til det at være teenager. Og ja, det stinker, men der er ikke så meget at gøre ved det. Jeg vil vædde en million på at du er lige præcis som du skal være. Og ja det er fandme træls at høre på for det er det alle siger, men det er fordi det er rigtigt. Og hvad så hvis du ikke lige har det tøj alle de andre går i, eller der sidder 2 kg for meget på kroppen. Fuck det! Du er præcis som du skal være. Stop med at tænke så meget på hvad de andre tænker, og nyd din barndom/ungdom. Du vil fortryde det når du bliver ældre.

  • ANONYM, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat