Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg vil lave en ændring nu!

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

hej med dig:))
hvor er det sejt af dig at du skriver ind, det kan godt være lidt nervepirrende nogen gange at bede om hjælp synes jeg. det lyder ikke rart det du er gået igennem med ensomheden, men du skal vide at det er du slet ikke alene om, jeg kender det og det er faktisk helt normalt at have det sådan også det med at være genert. siden jeg var helt har jeg været genert overfor folk jeg ikke kender så godt, ikke fremmede mærkeligt nok, men folk jeg ikke er blevet venner med endnu. det var egentlig ikke et bevidst valg jeg tog, men for mit vedkommende var det som om det kom til mig, jeg måtte selvfølgelig kæmpe lidt, men det var bare som om at lige pludselig turde jeg at gøre alt muligt jeg før har været bange for. et tip der har hjulpet mig selv i situationer hvor jeg har virkelig genert har været at jeg ladet som om at jeg var med i et skuespil, det lyder måske mærkeligt men jeg spillede en fantasi person som jeg kalder Sally. Sally er meget udadvendt og hun giver ikke fuck for nogen eller noget. så når jeg spiller hende tør jeg meget mere. selvfølgelig er det ikke fordi at jeg så lige pludselig skal være nogen hele tiden som jeg ikke er, det er kun når jeg virkelig har brug for det, i situationer hvor det ville være dejligt at turde feks. tale med en jeg aldrig plejer at snakke med eller sige noget højt i timen ovre i skolen. det har ihverfald hjulpet mig. det kan være at du kunne tage Sally i brug, ellers håber jeg at du finder ud af det på en måde som virker for dig. held og lykke med det hele, det skal nok gå det lover jeg.

  • F L O R A, Pige, 15 år

Hej pige på 17 år
Jeg var meget genert da jeg var mindre. Men så kom min far med den idé at jeg skulle tage på feriekoloni, og der var faktisk også en anden fra min klasse der havde meldt sig til. Det endte så med at min klassekammerat ikke kom med alligevel. Men det gjorde jeg. Jeg var mega genert og nervøs i starten. Men jeg kom hurtigt over det. Jeg havde også nogle søde værelseskammerater, hvilket også hjalp mega meget. Jeg gik nok i 1. Klasse eller sådan noget da jeg var afsted første gang. Jeg går nu i 8. Klasse og har været med hvert år. Jeg kan mærke at jeg er blevet mere udadvendt og jeg har bare fået så mange gode venner der. Du kunne tage på noget lignende? Det tror jeg ville være en fed oplevelse!

FDF er også en fed måde at lære sig selv og sine grænser at kende samtidig med at man også møder og har det sjovt med andre unge og ledere. Det er virkelig noget der kan anbefales!

Hilsen en pige der er blevet udadvendt.

  • Koalabamsen, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat