Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg har ingen ideer

Hej Børnetelefonen,

Jeg er en 16-årig pige der skriver herind fordi jeg er ekstremt usikker på mig selv.

Jeg har en stor drøm om at skrive bøger,

men jeg har en fornemmelse af at jeg aldrig nogensinde kommer igang.

Jeg har ingen ideer og jeg kunne godt tænke mig at det blev godt fra starten af!

Hilsen mig

Pige, 16 år
Svar fra andre

Børn

Jeg har det precis samme problem, men for mig hjælper det at få noget inspiration. Prøv at finde ud af hvilken genre du vil skrive i, og prøv så også at brainstorme det plejer nogle gange at virke. Det virker også at gøre noget så simpelt som at gå en tur i fx en skov.
Jeg håber virkelig at jeg hjalp, og at du nu ved at du ikke er den eneste der har skrive blokering. KH Den forstående♡

  • °Den forstående°, Pige, 12 år

Hej Pige på 16
Syntes din drøm om at forfatte bøger lyder meget interessant, jeg er selv skriveentusiast og har ligesom du engang stået med tanken om hvor man egentlig begynder / kommer i gang. Forfatterværksted kan være en mulighed, disse oplever jeg dog ofte mest tilbydes i sommerferien, men ellers kunne det være et sted at starte.
Og ellers tror jeg bare det starter med en idé, find et stykke papir og en blyant eller åben et dokument på din computer, hvor du skriver ned alt hvad der falder dig ind, uden nødvendigvis at tænke på at det skal hænge sammen eller give mening (hurtig skrivning), eller lav et mindmap hvor du bare brainstormer, bagefter kan du kigge det igennem, se om der er noget du kan bruge, og arbejd videre ud fra det.
Og så er det ellers bare om at prøve sig frem, og når du så har din idé som du tænker kunne blive god, så find en ven/veninde, forældre, lærer eller lignende som du er tryg ved og stoler på og fremlæg det for dem/spørg om de har lyst til at læse første udkast og få feedback den vej.
Du kan også prøve dig frem med forskellige genrer/skrivestile, personligt startede jeg med fantasy/noveller, men har senere fundet ud af at jeg er bedre til/foretrækker digte og fanfiction, men det er meget individuelt hvad man finder sig bedst til rette i, og man kan godt have en idé om at man er til en genre eller skrivestil, og når man så prøver sig frem finder man ud af at det måske i virkeligheden var noget andet man kunne lide at skrive.
Ønsker dig i hvert fald al held og lykke, at forfatte bøger, hvad enten det er faglitteratur eller skønlitteratur, kan være meget givende, også selvom man ikke lever af det eller har planer om det.

  • Luna, Pige, 23 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat