Brev

Hvem er jeg?

Hej mit spørgsmål er,

hvordan lærer man at hvile i sig selv,

altså bare være sig selv når man er sammen med folk?

Ved ærligt ik hvem jeg er,

er meget forskelig med forskellige mennesker,

sårn jeg er på en måde med en person

også er jeg helt anderledes med en anden person.

Vil bare gerne lære at være den samme

ligemeget hvem jeg er sammen med.

Og bare stå ved den jeg er,

det er meget svært sys jeg.

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hey.
Jeg er jo nogenlunde omkring din alder, da jeg er 15, så jeg genkender meget din følelse med, at være en person overfor et menneske samt, at man så ligepludselig er en helt anden overfor en anden.
Men jeg har et spørgsmål, som du bør stille dig selv næste gang, hvor du er sammen med nogen: “Hvem kan jeg bedst lide, at være som person/ven”? og “hvordan vil jeg helst have, at andre mennesker skal se mig”?
Som jeg lidt var inde på lidt før, har jeg været i nogenlunde samme situation, og jeg snakkede nemlig med nogen omkring mine problemer, hvilket du også er virkelig god, til at gøre ved at skrive til os andre her på Børnetelefonen.
Nårh, anyway… jeg stilte mig selv sådan nogen slags spørgsmål, og det hjalp faktisk en masse for mig. Både med min selvtillid, men faktisk begyndte jeg faktisk også langsomt, at finde ud af, hvem som egentlig var mine rigtige venner. Og det har jeg utroligt meget gavn af at jeg gjorde denang, i dag.
Jeg håber at du klare den, og i det mindste bare gider at læse min besked, Haha!
Hav en fantastisk dag!

  • Andy - 15 år, Dreng, 15 år

Hej, kender det godt selv, tror også det komme meget an på hvilket forhold du har med folk eller hvilket venskab i har, så prøv at lægge mærke til når du er sammen med dine ene venner læg mærke til hvad forskellen er hved at når du er sammen med dine andre venner, eller prøv at på en måde at find dig selv, du kunne fx tag nogen vi unge teste om alt muligt, eller sæt dig et sted med et landet lækkert og drikker og noget musik måske og sid og tænkt over hvem du er, hved du vil med livet, hvorfor føler jeg det her, fx! Håber du måske kunne bruge det

  • Mul, Pige, 12 år

Hej
Vi opføre os alle lidt forskelligt når vi er med forskellige mennesker. Vi er jo nogle gange nødt til at tilpasse os deres måde at være på. Men det er vigtigt at vi ikke ændre os fuldstændigt. Derfor er det vigtigt at man lære sig selv at kende og kan hvile i sig selv, som du skriver. Jeg vil anbefale at du bruger mere tid alene, bare med dig selv. Men selvfølgelig på en sund måde. Prøv at skrive dagbog eller lav en lille journal. Gå ture alene. Slap af og lyt til noget musik du virkelig godt kan lide.
På et tidspunkt kan det være du opdager, hvad for en person du gerne vil være over for andre og så må du bare gøre det. Så er det dine venner der skal tilpasse sig det, og hvis ikke de kan lide den du er, så er det deres problem. Du skal ikke ændre dig selv for andre.

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat