Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange på grund af Facebook

Hej, jeg er en 14-årig pige, der fik Facebook for ikke specielt lang tid siden.

Jeg var i tvivl, om jeg ville have Facebook eller ej, men pludselig blev der bare oprettet en profil til mig, så nu er jeg ikke længere den eneste på min overgang, der ikke har det. Jeg er blevet venner med mange fra klassen, mange fra familien og en gammel ven, jeg først næsten lige har fået kontakt til gennem Facebook.

Jeg ser både gode og dårlige ting ved at have Facebook. To af de gode ting er fx, at jeg har fået kontakt til min gamle ven, hvilket jeg er meget glad for, og den anden er, at jeg kan følge med i, hvad mine klassekammerater skriver og lægger op. En dårlig ting er, at jeg er bange for, at gøre mig selv til grin, eller at andre gør mig til grin, ved fx at lægge et dårligt billede af mig op eller skrive noget pinligt. Og en anden virkelig dårlig ting ved det er, at jeg overhovedet ikke føler mig tryk på og i nærheden af min telefon, medmindre jeg er på Facebook og kan se at alt er okay.

Jeg overvejer meget at slette min profil eller at lukke den ned midlertidigt, men det har jo også både gode og dårlige sider. Fx, ville jeg blive enormt glad for at kunne føle mig tryk igen, men jeg vil gerne kunne se, hvad mine Facebook-venner laver på Facebook, og jeg vil meget gerne kunne holde kontakten med min gamle ven. Ellers skulle det være, hvis vi gav hinanden vores telefonnumre, men det vil nok virke ret mærkeligt for ham, selvom han nok godt kan forstå det.
Jeg får sikkert også mange flere venner på Facebook med tiden, og så vil mit problem helt sikkert blive meget større, og folk vin nok synes det er lidt sært, hvis jeg bare lige pludselig sletter min profil.

Hvad synes I, at jeg skal gøre?

Venlig hilsen mig
og på forhånd tusind tak. 🙂

Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat