Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Angsten for at skille sig ud

Hej jeg er en pige på 15 år

Jeg har selv en stort problem

med at skille mig ud,

især i min klasse

og når jeg er til fritidsaktiviteter.

Jeg har angst for at skille mig ud,

er der andre der føler ligesom mig?

Hvordan er det at angsten opstod hos mig?

Kan jeg få den væk?

Hilsen anonym pige på 15 år

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hej!
Nå nu skal du høre lol… jeg kan godt lige sådan noget kawaii tøj, skoleuniformer og sådan selvom jeg altid har gået i helt normalt tøj for at passe ind. Men jeg købt så over nettet noget forskelligt kawaii tøj. Jeg ville have det på i skole ofc, menige blev VILDT nervøs. Sådan VILDT nervøs. Jeg begyndte at svede og være sådan: ej hvad siger de til det? Fuck alle vil stirre på mig. De vil tænke at jeg køber alt for meget tøj.

Jeg kommer så i skole alligevel, fuldt udklædt med kawaii tøj. And u know What? Ingen sagde NOGET som helst. De kiggede ikke engang rigtig på mig, en enkel sagde vare at min nederdel var flot. De var seriously det. Og i virkeligheden havde jeg måske bare selv gjort for meget ud af det.
Folk er mere ligeglade med dig end du tror men det er jo så både godt og dårligt. De har nemlig også travlt med at tænke på hvordan de selv ser ud og om de selv passer ind.

Jeg forstår 100% din angst, og da min oplevelse ikke er så længe siden kan jeg da stadig mærke det lidt. Men det forsvinder mere og mere.

Jeg ved ikke hvordan angsten opstod hos dig, men for mig var det bare fordi jeg selv ændrede smag.

Desuden synes 70% af min klasse at det er sejest at skille sig ud. No shit jeg mener det.en fra min klasse går fx i alt for stort genbrugstøj og bruger tamponer som øreringe.
En eller anden tosse går lige pludselig i Kawaii tøj.

Jeg ville altid helst foretrække at være sammen med en der skilte dig ud end en der ligner alle andre. Man vil altid have det mest sjældne, for det har typisk mest værdi 😉

Du skal bare tro på dig selv. Skil dig ud en dag, og se om det virkelig er så slemt. Og hvis det er, så var det det og du er videre. Folk glemmer det alligevel hurtigt, det er kun dig der tænker meget over det.

Og husk: det er også okay bare ikke at skille sig ud. Man behøver ikke skille sig ud.
Men det gør jeg, og jeg elsker det 🙂

  • UwU, 15 år

Hej mit råd vil være at du kan prøve at se lidt på nettet for at finde det du godt kan lide at gå i og det du synes er pænt og så kan du jo starte med ligeså stille skifte mere og mere over til det man behøver jo ikke at skifte hele ens stil lige med det samme du kan bare prøve at måske skifte dine bukser ud med det du godt kunne lide og så se om det dur. Håber du kunne bruge mit svar

  • Lullu, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat