Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Selvskadende veninde

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 14 år.
Selvom jeg ikke ved, hvem du er, vil jeg lige nævne, at jeg er rigtig glad og stolt over, at du er så god og omsorgsfuld en veninde. Det er virkelig en stor værdi.
Når man gør skade på sig selv er det oftest, fordi der er noget man er meget ked af, man føler stor skyld og/eller man er meget utilfreds med sig selv. Kan noget af det være tilfældet?
Hvis ja: Det er rigtigt vigtigt, at grunden til selvskaden bliver fundet og løst. Det kan godt være rigtigt svært. Det er vigtigt, at din venindes mor og far ved, at deres datter gør skade på sig selv. Du kan også tale med en lærer og/eller dine egne forældre om det. De voksne kan finde en psykolog, der på proffecionelt vis kan hjælpe din veninde med at komme til bunds i hendes følelser og problemer, så hun stopper sin selvskade.
Det er også vigtigt, at du lytter til din veninde og viser, at du er der for hende. Og måske kan du lave noget med hende, der gør hendes tanker mere positive. Tag fx. en tur i biografen, hyg derhjemme, tag på shopping, eller hvad hun kan kan lide at lave.
Jeg håber det bedste for jer. Hel og lykke.

  • Anonymous, 17 år

Hej jeg syndes du skal fortælle det til din mor eller måske jeres klasse lære det er meget alvorlig og det kan være svært men du skal ik gå alene med det

  • Annesofie, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat