Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

omklædning til idræt

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

for det første håber jeg at det går bedre med din selvskade, og at du er i recovery <3
du er ikke mærkelig, og det synes dine venner ikke kan jeg garantere dig.
det du kunne gøre var at snakke med dine lærere om det (husk de altid er der for dig) og forklare dem at du ikke har lyst til at klæde om i skolen, de skal nok forstå det.
hvis du sagde det til dine venner er jeg sikker på at de vil hjælpe dig, grunden til at de spørger er fordi at de nok ikke ved grunden til at du er lidt obs på at klæde om.
det skal nok gå, hvis du bare er ærlig overfor dem, selvom det kan være svært.

alt held og lykke herfra <3
– pige på 14

  • pige, 14 år, Pige, 11 år

Find på en eller anden undskyldning med hvorfor du har de ar der. Fx sig du kom til at køre ind i din busk på vej hjem fra skole. Det har jeg gjort før og mine arme havde ar over alt. Eller hvis du har en kat så sig den har kradset dig.

  • Anonym, Dreng, 15 år

Du kan sige at du har mens eller at du har glemt dit idræts tøj

  • Thilde, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat