Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min veninde har flere gange truet om at cutte…

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hey snut. Hvis din veninde har fået det så dårligt, at hun ligefrem truer med at gøre skade på sig selv, synes jeg at du burde sige det til en voksen. Jeg ved at det kan være svært, men jeg ville nok mene at det er den bedste måde at hjælpe hende på. Risikoen for at hun måske ikke vil være din veninde efter du har sagt det til en voksen, er der jo. Men jeg tænker at du hellere vil “miste” hende, end at gå rundt med at din veninde har det så dårligt og du intet har gjort for at gøre det bedre. Jeg håber at du får det sagt og at din veninde får det bedre :))

  • Ava, 15 år

Giv hende et kæmpestort kram, og fortæl hende, at du holder af hende, og ikke vil have, at der sker noget dårligt med hende. Sig, at hun skal gemme knivene væk, og gør hende opmærksom på, at du er der for hende og passer på hende. Det er utrolig vigtigt, at vide, at nogle vil gribe én, når man falder.
Indviter hende eventuelt til overnatning hjemme hos dig, så i kan hygge jer, have det sjovt, og hun måske har bedre mulighed for at tale ud med dig.
PS: Du virker som en super god veninde, og det er lige det, hun har brug for i en svær tid som denne. Det er meget sødt og sejt af dig, at du vil hjælpe hende. Stor ros for det.
Hel og lykke.

  • Das Wetter ist schön!, 17 år

Hej pige.
Jeg tænker det måske vil være en god ting for dig at ringe/skrive til lms, det står for landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade. Der skriver/taler man med en rådgiver, ligesom hvis du chatter her på børnetelefonen og dem der sidder derinde ved en masse om selvskade og vil gerne rådgive både dem der selvskader, parørende til folk der gør det og folk der er bekymrede for om deres ven gør det og hvad de kan gøre for at hjælpe vedkommende. Jeg har brugt lms en del og har fået en masse godt ud af det, alle rådgiverne har på en eller anden måde været i kontakt med enten selvskade eller spiseforstyrelse og er dermed kvalificeret til at hjælpe.
Jeg har selv brugt lms både i forbindelse med min egen selvskade og for at hjælpe min veninde der også selvskader
Man kan skrive/ringe ind kl 16.20 mandag til torsdag eller skrive en mail til dem. deres hjemmeside er lmsos.dk
Hilsen Anonym pige på 17 år

  • Pige 17 år, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat