Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

jeg er bange på min vens vegne

hej

 

jeg er en dreng på 13 år

min ven er begyndt og cutte

 

hvad skal jeg gøre

 

jeg er meget nervøs på hans vegne

Dreng, 13 år
Svar fra andre

Børn

Fortæl personen at du er der for den og lad vær med at presse personen til at stoppe. Hvis du viser at du er enten frastødt eller meget i mod det, tør han ikke snakke med dig om det. Personen har brug for at have en de kan snakke frit om det med. hvis personen ikke vil snakke med en voksen så ikke tving dem. Det er ikke en god ting at cutte og du skal selvfølgelig hjælpe ham med at stoppe. Men at presse ham til at stoppe kommer ud ingen vejene med. Så cutter han måske bare et andet sted hvor du ikke kan se det. Snak, kram og trøst dem. Beskyt ham fra andre der er næsvise. Hvis han har tillid til dog har han også tillid til dig senere hvis du prøver at stoppe ham fra at gøre noget dumt. Men pas på du ikke mister dig selv undervejs. Hvis han bliver for meget til at håndtere alene, bliver du nød til at snakke med en voksen om det. De voksne er nogen gange lorte personer at snakke med, men du er ikke Superman og har en gang i mellem brug for hjælp. Held og lykke

  • Detvarsålidthåberdethjalpheldoglykke, 15 år

Jeg ville snakke med min ven, ikke konfronter dem med at de cutter, men prøv og forstå hvorfor, respekter det og spørg om der er noget du kan hjælpe med.
Har selv oplevet at mine venner ikke vil have hjælp af mig i sådan en situation, og hvis ikke de vil det, så hør deres forældre eller søg en ekspert, man kan få massere af gratis hjælp rundt omkring, men ved godt selv at det kan være grænseoverskridende at skulle opsøge hjælp på andres vegne, men hvis du tænker der virkelig er behov for det, så gør det!

  • kageermegagodt, 16 år

Hej. Jeg kan godt se at det er en svær situation du er i men jeg synes at du skal trække ham til side og kigge ham i øjnene og græde (selfølgelig kun hvis du har behov for det) og fortælle din ven hvor meget han betyder for dig, hans andre venner og hvor meget hans familie betyder for ham 🙂

  • Bobby1234, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat