Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvordan får jeg det fortalt?

Hvordan får jeg fortalt at jeg er begyndt at selvskade, når alle går og tror at jeg har det godt og er glad ?

 

Jeg er mega genert og hader at tale om mine følelser, men vil gerne have talt om det.

 

Håber i vil komme med nogle råd til hvordan jeg kan få det sagt!

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

hejsa jeg føler med dig har det ligesom dig, med bare masser af andre ting oveni 😀 jeg syntes du skal starte med at sige til dine forældre at du kunne tænke dig at snakke med en rådgiver eller en anden slags for hjælper som du kan fortælle det til, også kan i nok få nogle samtaler inden dine forældre og andre skal vide det? (dine forældre behøver ikke få noget af vide inden du har snakket med rådgiveren). rådgiveren vil garenteret gerne hjælpe dig med at få det fortalt så dine forældre også kan få råd osv. det gjord jeg og jeg får støtte og hjælp men har det stadig svært da jeg også har andre ting oveni:-( men håber du kunne bruge rådet! 😀

  • blackhair, 16 år

Hej. Jeg har prøvet det samme og det er forfærdeligt at skulle fortælle nogen omkring det. Jeg hader også at snakke om mine følelser og jeg har skjult dem i snart 5 år.
Jeg var heldig at der var nogle der tog fat i mig og snakket med mig om det i stedet for at skulle fortælle nogen det.

Men jeg ville forslå, hvis du har en rigtig god ven, der aldrig ville sige noget til nogle uden tilladelse, så prøv at snakke med ham/hende om det, eller eventuelt snakke med en voksen om det i stedet for.

  • Jayy, Dreng, 17 år

Her selv været ude i det.. Det ikke nemt at tale om det, snak med en voksen eller en veninde om det…. Du for det kun værre af at sidde alene med følelsen….

  • Hendedenselvskadende, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat