Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har min veninde brug for hjælp?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hey.

Har selv en veninde der har gjort det samme, det jeg selv gjorde var at snakke med hende første og derefter gik jeg til en lære bag hendes ryg. Hun blev selvfølgelig virkelig sur på mig men det hjalp hende at jeg sagde det til en lære, hun talte ikke til mig i en måned men det hjalp hende, og jeg kan godt forstå at du er bange for at hun hat selvmords tanker men det hele skal nok gå det lover jeg.

  • Pige14, Pige, 14 år

kommer virkelig an på alt muligt ved godt at man egentlig skal sige “sig det til en lære sørg for at hun får hjælp” men nogen gange kan de at involvere andre gøre det værre tro mig… prøv at snakke mere med hende prøv at sig at hvis hun virkelig har brug for hjælp skal hun skaffe det måske sig at hun kan snakke med dig hvis der er noget men hvis hun siger at hun ikke vil snakke med dig om det så sig det til en lære hvis hun snakker med dig prøv at se hvordan det går før flere beslutninger bliver taget det her er selvfølgelig bare mit råd men..cutter selv så…ja

  • anonym, Pige, 14 år

Hej, jeg har stået i den samme situation for ca. 1-2 år siden. Det bedste råd jeg kan give dig, er at sæt dig ned og prøv at tale med hende om det, prøv at starte med at spørge ind til hvordan det går og hvordan hun har det, og så spørge om hun har brug for hjælp. Hvis hun ikke vil have hjælp eller lyst til at tale med dig om det, og du forsætter med at se mærker på hendes arme så prøv at tale med en lærer om det.

  • ^-^, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat