Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Det her er til dem. Der cutter

Hej allesammen. Jeg en pige. På 14 år. Der har cuttet. Og haft masser af tanker.

Det her er. Nogle råd til af få hjælp til ik af cutte

1 køb. En lille. Ting eller bamse der kan gøre en glad

2. Snak eller skriv ind til BørneTelefonen

3 snak med din mor og far sidste råd

vist i kan lide af synge så. Syng det hjalp mig maget😊😊❤️

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hmm, at cutte kan blive en afhængighed for rigtig mange, og det kan dog også være svært for nogen at åbne sig op om det. Det er dog ikke så nemt, men godt råd i guess og virkelig sødt af dig.

Mit råd ville være at prøve at distrahere sig selv? Når du får lyst til, at selvskade så prøv at gøre noget andet. Tegn, se neflix eller noget ligende. Bare noget der får dig til at tænke på noget andet. If that makes sense.

Til dem der selvskader – I har sikkert noget specielt i bruger. Kniv, nål eller andre ting. Så prøv, at fjern det. Smid det ud eller estat cutting med noget andet. Altså, jeg havde virkelig lyst til at cutte på et tidspunkt, men havde ikke noget at cutte med, så jeg kunne ikke rigtig.

Bare, fordi du er trist og dit liv er fucked up lige nu og det har været sådan i rigtig lang tid.. så betyder det ikke, at det vil være sådan for altid. Stay strong og husk du er worth it.

– 13 årig pige.

  • Anonym, Pige, 13 år

At cutte er ikke en god ting, derfor er det så forfærdeligt når man bliver afhængig af det. Hvis man cutter i sig selv så er det jo tydeligvis fordi man har problemer og så er det der, hvor man skal have hjælp.

Jeg synes man skal snakke med sine forældre om det, hvorefter de så kan tage snakken videre med nogle professionelle voksne mennesker som arbejder med børn og unge, som har det svært. Fx fordi deres forældre skal skilles, fordi de har det svært i skolen og fordi nogle dsv også cutter i sig selv.

Mit bedste råd er at man snakker med nogen, hvis man har det svært så det netop ikke går så langt ud, at børn og unge begynder at cutte i sig selv.

Hilsen pigen på 14.

  • Pigen på 14, Pige, 14 år

Waow! Det er godt nok pænt af dig at give råd på den måde🤗Mange tak!❤️ Jeg håber du snart får det bedre – knus til dig

  • Um... jeg gør hvad jeg kan😜, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat