Brev

Veninde – eller mere?

Hej piger!

Er det bare mig eller står i nogen gange

og er i tvivl om en anden pige

er jeres veninde eller måske mere?

Jeg synes bare oftere og oftere jeg tager mig selv i

og være i tvivl om jeg har

venindeføleser eller sexuelle føleser

for en bestemt pige

og jeg kan virklig blive forvirret ved tanken.

Jeg er desværre ikke ret god til at være åben omkring det.

Er det bare mig der lidt mærklig

eller er der andre der kender den fornemmelse?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Ja der er ihvertfald andre der kender den fornemmelse. Jeg vil faktisk tro de fleste piger gør og det er helt normalt. Piger er bare tættere end drenge og så opstår den slags følelser tit. Jeg har selv oplevet det mange gange, faktisk lige fra jeg gik i pubertet, vel omkring 11-12 års alderen. Du siger du ikke er ret god til at være åben om det. Det må alligevel være mit allerbedste råd selvom jeg ved det er svært. Vær åben! Fortæl din veninde helt åbent om dine følelser og tanker. Jeg har altid prøvet at være åben og jeg har ALDRIG fået en dårlig reaktion på det. Veninden har måske ikke gengældt mine følelser men har altid været glad og positiv over at jeg var åben og sagde hvad jeg følte. Og så har der jo også været dem der har gengældt mine følelser og det har måske endt med at vi lå sammen. Og jeg føler at hver gang jeg har ligget med en veninde så har det været en virkelig vigtig del af min udvikling. og det har været godt for mig. Så du er bestemt ikke alene om dine fornemmelser og du skal bare være åben omkring dem.

  • X, Pige, 16 år

Kære pige på 14
Jeg kender ikke selv fornemmelsen, men jeg ved at du er helt normal!! Og det okay at du er lidt forvirret;)

Det hele skal nok blive godt igen!
Kh mig

  • Den hjælpsomme pige, Pige, 12 år

Giv det tid men hvem ved måske finder du ud af at du er homoseksuel. Men sådanne ting at forstå tager lang tid hvis det altså er det der er på spil. Håber du finder ud af noget

  • Anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

få flere gode råd og viden om seksuel orientering

Er jeg homoseksuel? biseksuel? Aseksuel? Og hvornår er man overhoved sikker? Det er spørgsmål, som vi oplever, fylder meget på BørneTelefonen. 

Der findes ikke noget rigtigt eller forkert svar. Det kan være meget forskelligt, hvordan man mærker sin seksuelle orientering. Nogle oplever også, at deres seksualitet ændrer sig flere gange i livet. Det handler om, hvad du føler dig tryg og godt tilpas med.  

Her kan du teste din viden om seksuelle orienteringer, få andre børn og unges gode råd til at springe ud, og få hjælp til hvordan du kan blive mere tryg ved din seksualitet 

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat