Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

skal jeg “springe ud af skabet?”

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

For nogen er det en lettelse at komme ud af skabet / springe ud, men det er ikke et krav. Jeg går heller ikke og fortæller alle jeg kender at jeg er heteroseksuel. Jeg ville bestemt ikke tage afstand fra en god drengeven, hvis han sagde at han var homoseksuel. Det kan godt være at 16-årige drenge er lidt mindre modne end mig (er ældre end 16), men det tror jeg ikke bliver det store problem.

Mit svar er: Jeg tror ikke det er super vigtigt om du springer ud lige nu eller ej, bare du har det godt. Hvis du føler at det ville være godt for dig at springe ud, så gør det endeligt, men du behøver ikke føle at du “lever på en løgn”.

  • b, Dreng, 18 år

Du skal fuldstændig gøre det du har det bedst med. Hvis dine drengevenner tager afstand fra dig pga. din seksualitet, er det deres problem. Du ændrer dig ikke af at folk pludselig ved, at du er til fyre. Så gør det du har det bedst med, jeg tænker de fleste vil være forstående, især på en efterskole.

  • J, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

få flere gode råd og viden om seksuel orientering

Er jeg homoseksuel? biseksuel? Aseksuel? Og hvornår er man overhoved sikker? Det er spørgsmål, som vi oplever, fylder meget på BørneTelefonen. 

Der findes ikke noget rigtigt eller forkert svar. Det kan være meget forskelligt, hvordan man mærker sin seksuelle orientering. Nogle oplever også, at deres seksualitet ændrer sig flere gange i livet. Det handler om, hvad du føler dig tryg og godt tilpas med.  

Her kan du teste din viden om seksuelle orienteringer, få andre børn og unges gode råd til at springe ud, og få hjælp til hvordan du kan blive mere tryg ved din seksualitet 

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat