Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sexualitet

Hej

jeg min venner bliver ved med at sige at jeg er til drenge

begrund af at jeg aldrig bollede med en pige før

men jeg er til piger og de vil ikke forstå det

jeg er meget nervøs

jeg ved ikke hvad jeg skal gøre

Dreng, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hej dreng på 15 år.

For det første er det fuldstændig normalt ikke at have haft sex i en alder af 15 år. Så du skal slet ikke lytte til hvad dine venner siger om det.

For det andet så kan dét, at du ikke har prøvet det endnu slet ikke afgøre din seksualitet. Det handler om hvornår man er klar til det, og det er meget forskelligt. Mange venter på den “rigtige” til den første gang, og andre ønsker det slet ikke på noget tidspunkt i livet. Som sagt, det er helt forskelligt fra person til person, hvornår man har lyst.

Din seksualitet er noget du skal afgøre med dig selv, og det har andre ikke ret til at blande sig i. Dine venner er nok bare ude på at drille dig, og jeg kan forestille mig at nogen, hvis ikke dem alle sammen, faktisk heller ikke har haft sex endnu, og de så prøver at få opmærksomheden væk fra dem selv, over på dig. Men det ændrer ikke på at deres opførsel er forkert. De er muligvis kun ude på at få en reaktion fra dig.

Så mit bedste råd er at ignorere dem, og sige at det skal de ikke blande sig i.
Det er dit business, ikke deres! Hvis de er ægte venner, vil de accepterer dig for den du er.

Held og lykke!

  • Me, Pige, 14 år

det er typisk drenge der usikre i deres maskulinitet der kalder andre drenge gay helt random for at få det bedre med dem selv, så tror ikke du skal tage det så tungt. Tror bare du skal ignorere det, men hvis det er noget der genere dig rigtig meget kan du eventuelt tage fat i en eller flere af dem og sige at du faktisk ikke synes det er særlig sjovt og at det er irriterende/ubehageligt. Så kan det være de forstår det lidt bedre. (side note: der er intet galt i at have en bestemt seksualitet eller noget. er selv ace og biromantic. Men det er som sagt oftest folk der er usikre på dem selv, fx om deres seksualitet, der kalder andre alle mulige ting som fx. gay fordi de tror at det er forkert at være medlem af lgbtqia+ osv. hvilket det selfølgelig ikke er)

  • ., Pige, 14 år

Hej Dreng.

Din mødom og tidspunktet omkring, hvornår du mister den, er ikke afgørende for hvilet køn du føler dig tiltrukket af. Bare fordi du ikke har haft samleje, betyder det jo ikke, at du er til drenge, når du jo samtidig ikke har haft samleje med en dreng (Af hvad jeg ved af)

  • Julie, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

få flere gode råd og viden om seksuel orientering

Er jeg homoseksuel? biseksuel? Aseksuel? Og hvornår er man overhoved sikker? Det er spørgsmål, som vi oplever, fylder meget på BørneTelefonen. 

Der findes ikke noget rigtigt eller forkert svar. Det kan være meget forskelligt, hvordan man mærker sin seksuelle orientering. Nogle oplever også, at deres seksualitet ændrer sig flere gange i livet. Det handler om, hvad du føler dig tryg og godt tilpas med.  

Her kan du teste din viden om seksuelle orienteringer, få andre børn og unges gode råd til at springe ud, og få hjælp til hvordan du kan blive mere tryg ved din seksualitet 

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat