Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Seksualitet

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg har selv lesbiske forældre og jeg ved fra dem af at det fik det langt bedre da de sprang ud. Når nu din mor fortæller at hun vil elske dig uanset hvad, så syntes jeg helt sikkert du skal fortælle det, når nu du gerne vil ud med det. Jeg ved godt at det kan være svært at komme ud med, og du kan eventuelt få hjælp til det hvis det er. <3:)

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej
Kan godt forstår dig, har stået i en lidt lignende situation.

Hvis din mor har sagt, hun vil acceptere dig og din bror uanset hvem i elsker – vil jeg også tro hun mener det. Især hvis hun har sagt det, op til flere gange.

Det lyder også til, I forhold til det du skriver. Hun måske sætter en forsvarsmekanisme på. Når hun siger “Jamen du læser jo ikke andet end det der mere”
– ja hun vil stadig elsker jer, selvom i komme ud som bi, pan, lesbisk, bøsse osv. Men hun ved nok bare ikke, hvordan hun skal reagere hvis en af jer komme og siger i har en anden seksualitet end straight.

For kan selv huske, jeg var virkelig bange for at sige til min mor jeg er bi, selvom jeg udmærket vidst hun vil elske mig.
– da jeg husker tydeligt en situation ved bordet en gang. Der var et nyheds indslag om lgbtq+, hvor min far så lavede en smule grin med det. Hvor så min mor siger “Pas på hvad du siger, tænk hvis en af dine børn kommer siger de er en del af det”

Siden da har jeg altid vidst, min mor vil elske mig uanset hvad. Men alligevel havde jeg svært ved det, og skrev et brev. Men jeg var vildt lettet, efter min mor fik afvide jeg også er til piger. Samt nu hvor min forældre er skilt, grundet min far var utro med en alt for ung pige. Har hun konstant sagt, hun er 99,99% sikker på mine bedsteforældre vil have jeg er sammen med en pige. End min far er sammen med en ung pige.

Der er jo også tonsvis af måder, du kan fortælle det på. Det kan være så simpelt, som en SMS eller et brev. Hvor din mor kan læse det, når du ikke er tilstede. Og få det synket ned, og få tænkt over hvordan hun skal tage det.

Men vil tro hun vil acceptere dig, men sætter en forsvarsmekanisme på. Fordi hun ikke helt ved, hvordan hun skal reagere. Selvom hun har sagt, hun vil acceptere dig og din bror uanset hvem i elsker.
– så fortæl hende det, når du får mod på det og vil ud med det.

Håber det har hjulpet – held og lykke
Vh C

  • C, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

få flere gode råd og viden om seksuel orientering

Er jeg homoseksuel? biseksuel? Aseksuel? Og hvornår er man overhoved sikker? Det er spørgsmål, som vi oplever, fylder meget på BørneTelefonen. 

Der findes ikke noget rigtigt eller forkert svar. Det kan være meget forskelligt, hvordan man mærker sin seksuelle orientering. Nogle oplever også, at deres seksualitet ændrer sig flere gange i livet. Det handler om, hvad du føler dig tryg og godt tilpas med.  

Her kan du teste din viden om seksuelle orienteringer, få andre børn og unges gode råd til at springe ud, og få hjælp til hvordan du kan blive mere tryg ved din seksualitet 

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat