Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

seksualitet

hej.

jeg har her de sidste par år undret mig rigtig meget over min seksualitet er.

jeg syntes det er rigtig svært at finde ud af.

jeg ved godt at jeg har god tid til det og at jeg ikke har travlt.

men alligevel er jeg bare så nysgerrig.

hvordan skal man finde ud af det?

14 år
Svar fra andre

Børn

Hej
Forstår dig fuldt ud!! – det er svært at finde ud af, hvert fald for de fleste.

Der findes forskellige måder, at finde sin seksualitet. Nogen eksperimentere med at finde sin seksualitet, andre behøves knap så meget at eksperimentere med det osv. Det meget op til den enkel individ, for hver individ har også sin egen historie – Så det er ikke noget rigtigt og forkert svar, når det gælder at finde sin seksualitet.

Nu aner jeg ikke om du er pige, dreng, non-binær eller noget andet. Samt dine tanker om hvilken seksualitet, du kunne have – Så vil jeg anbefale dig, først læs om de forskellige seksualitet og find videoer (du kan f.eks. læse om det på lgbt Danmark og sexlinen)
– Derefter kan du finde historier, fra andre folk. Hvor de fortæller om, hvordan de fandt ud af de er f.eks. panseksuel eller bøsse. Så prøv sammenligne dine følelser, med det de har oplevet. Hvis der er meget tilfælles, kan der være noget på tale. Men det skal du selv afgøre, da det din krop og følelser.

Du kan også som sagt prøve at eksperimentere, hvis du føler at du har brug for det samt har mod på det. Hvor du måske både prøver at være sammen med en fra det modsatte køn, bagefter med dit eget køn. Eller kun med dit eget køn
– Og som du selv har skrevet har du god tid, og ik´ har travlt med at finde ud af det.

Er selv i gang med at finde ud af det, for sidste år kom jeg nemlig ud som biseksuel. På det tidspunkt var det helt rigtigt, da jeg kunne lide begge køn, samt se mig i et forhold med begge. Men her 1 år efter, bliver jeg utilpas med at label mig selv som biseksuel. – da jeg nu virkelig ikke kan se mig selv i et forhold med en dreng, samt bare kunne lide drenge som mere end bare venner. Også selvom der er mange typer af biseksuel, gøre det mig utilpas.

For nu tænker jeg nemlig på, om jeg er lesbisk. Grundet jeg ikke kan se mig selv, have noget med drenge. Men så har jeg også tænkt på panseksuel, grundet jeg tænker meget mere på personlighed end køn, udseende osv. Og at jeg bare har perioder hvor jeg ikke, kan se mig selv med drenge – Men når jeg også mærker efter, forvirrer labels mere mine følelser end det gavner. Samt gøre mig mere eller mindre utilpas. Derfor overvejer jeg kraftigt at unlabel mig selv, og bare sige jeg er queer.

Valgte og skrive min historie ned, så du kunne se et eksempel på hvordan en persons historie kunne være – Samt jeg nævner jo til sidst, at labels forvirrer mere mine følelser end det gavner. Og gøre mig mere eller mindre utilpas. Så jeg overvejer kraftig at unlabel mig selv, og kalde mig queer i stedet for.
– Grundet jeg nævner det, er at man ikke behøves at label sig selv hvis det er. For hvis man føler sig utilpas med labels, skal man heller ikke have et. Da det vigtigt at man føler sig tilpas, og har det godt.

Så hvis du finder ud af du ikke er heteroseksuel, men ikke føler dig tilpas med labels eller bare ikke har fundet et der passer til dig. Kan du også kalde dig queer!
– Men igen som du selv har skrevet, du har god tid til at finde ud af det. Så ingen stress, selvom det er frustrerende hvis man ikke har nogen idé om hvad man er til.

Håber det her kunne hjælpe, og ikke var kompliceret at kunne forstå – held og lykke
Kh C

  • Fra C, Pige, 16 år

Jeg synes også det er vildt forvirrende. Alle snakker om forskllige seksualiter. Så er man hetero, så er man pan, så er man queer, så er man bi. Jeg har slet ikke styr på alt det. Der er vel ikke andet for end at prøve sig frem. Jeg har heldigvis gode veninder som også er tvivl så vi prøver os lidt frem når vi fx sover sammen og ser om vi kan få det til at køre under dynen. Drengene er lidt umodne men på et tidspunkt må man jo også prøve sig frem der. Måske ender det med at man finder ud af hvad man er til.

  • Anonym pige, Pige, 14 år

Hej
Jeg forstår dig fuldt ud. Det er ekstremt svært at finde ud af, men som du selv sagde har du rigeligt med tid til at finde ud af det. Jeg tænker personligt selv at du nok skal finde ud af det og være helt sikker i fremtiden.

Jeg har selv været meget i tvivl om min egen seksualitet, da der ikke er så mange der snakker så åbent om det hvis de ikke er hetero. Selvfølgelig er det forskelligt fra person til person, men jeg er er heller ikke sikker på min seksualitet. I noget tid nu har jeg været blandet mellem hetero og aseksualitet/ aromantik. Men det kommer med tiden og man kan vel ikke gøre andet end at vente eller eksperimentere. Alle er forskellige og det gør ikke noget at man er unlabeled.

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

få flere gode råd og viden om seksuel orientering

Er jeg homoseksuel? biseksuel? Aseksuel? Og hvornår er man overhoved sikker? Det er spørgsmål, som vi oplever, fylder meget på BørneTelefonen. 

Der findes ikke noget rigtigt eller forkert svar. Det kan være meget forskelligt, hvordan man mærker sin seksuelle orientering. Nogle oplever også, at deres seksualitet ændrer sig flere gange i livet. Det handler om, hvad du føler dig tryg og godt tilpas med.  

Her kan du teste din viden om seksuelle orienteringer, få andre børn og unges gode råd til at springe ud, og få hjælp til hvordan du kan blive mere tryg ved din seksualitet 

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat