Brev

Queer in the closet

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Det er bare om at få gjort det. Jeg kom ud som gay til min familie og venner i 2019 og har følt mig så meget bedre siden. Det er selvfølgelig altid nemmer sagt en gjort, det tog mig også et par år at endeligt få det sagt. Det kan værer det måske er nemmer at sige det til en person først og så lige så stille sige det til flere. Jo flere gange du siger det jo nemmer bliver det. det var det jeg gjorde 🙂

Reaktionerne er altid det mest uhyggelige ved at springe ud, og man kan desværrer ikke altid garantere at de med åbne arme ville acceptere dig. Der kommer måske til at værer nogen der løfter øjenbryn, men bare giv det lidt tid. Det kan godt værer overraskende for nogen at hører, så de skal måske have lidt tid for at processe og forstå det. De fleste ville altid komme tilbage og support dig

Jeg opfordrer dig virkelig til at komme til et pride event! Jeg har været til et drag show og en pride parade og stemningen er bare så fantastisk, man føler sig så hjemme og tryk. Min gay a$$ kunne ikke lade vær med at græde lidt til paraden, da jeg endeligt følte som om jeg ikke var en alien.

Jeg tror på dig, allerede det at du ture skrive det her viser du er sej og sagtens kan gører det. du skal bare rive plasteret af.

  • Gay boy, Dreng, 17 år

Hey, kan være mega skræmmende, det kan jeg godt forstå, og der er mange forskellige reaktioner, jeg tror du bliver nødt til at vurdere din vennegruppe/familie, se om de bruger Bøsse som skældord og sådan nogle, lige så stille filtrere de mennesker fra der ikke er accepterende og så en eller anden dag siger du, f. Eks. Fuck hun er pæn hende der ovre, eller sådan et eller andet uformelt, og det starter nok en undren ved dine venner, en dag finder du så en kæreste eller whatever, og så får de det så bekræftet. Du behøver ikke formelt at springe ud, ved mindre du bliver spurgt direkte, og stadig der er det et valg. Du skal nok kunne finde andre gays, just activate the GayDar you know. Held og Lykke💕

  • Whatever, Demi-Girl, 15 år

Hey. Jeg forstår dine problemer da jeg fra et par år siden var i samme situation. Jeg er selv 18 år og har kæmpet med netop det du beskriver.
Og måden jeg ligesom kom over disse tanker og følelser var ikke fra den ene dag til den anden. Jeg fandt mere og mere ro i mig selv over tid, og på trods af, at jeg ofte har følt at man bliver nødt til at lable sig selv som noget for at være valid, er jeg endt med ikke at lable mig selv som noget. Det er ikke rigtig en beslutning jeg tog, men noget der kom af sig selv, fordi jeg indså at jeg er ligeså valid som jeg er, lable eller ej.
Dine følelser er dine følelser. Der er intet pres om at springe ud til nogen, kun hvis du inderst i dig selv har lyst og kan gøre det mens du ser bort fra hvad andre gør og hvad du tror de tænker og synes. Du kan sagtens tage til pride og være en del af miljøet, selv hvis du ikke er officielt sprunget ud eller hvis du ikke labler dig selv. Alle der er en del af lgbtqia+ er meget inkluderende, og der vil fra ingens side være pres eller judgement omkring din seksualitet og dine beslutninger.
Du skal gøre hvad der føles rigtigt. Og du er ikke bagud på nogen måde. Alt kommer til sin tid og når du er klar til at gøre hvad end du beslutter dig for, vil det være det eneste rigtige for dig.
Point of story er, at du skal ikke springe ud for nogen andres skyld end din egen, og hvis du beslutter dig for at gøre det, skal du nok finde det rette tidspunkt at gøre det.
Stol på, at det du gør, er hvad der er bedst for dig.

Håber svaret hjalp en smule

  • Hej, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

få flere gode råd og viden om seksuel orientering

Er jeg homoseksuel? biseksuel? Aseksuel? Og hvornår er man overhoved sikker? Det er spørgsmål, som vi oplever, fylder meget på BørneTelefonen. 

Der findes ikke noget rigtigt eller forkert svar. Det kan være meget forskelligt, hvordan man mærker sin seksuelle orientering. Nogle oplever også, at deres seksualitet ændrer sig flere gange i livet. Det handler om, hvad du føler dig tryg og godt tilpas med.  

Her kan du teste din viden om seksuelle orienteringer, få andre børn og unges gode råd til at springe ud, og få hjælp til hvordan du kan blive mere tryg ved din seksualitet 

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat