Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

LGBTQIA+

Hej, jeg har brug for hjælp

og ville gerne have svar på 3 spørgsmål tak 🙂

1. Hvorfor bruger folk bøsse som et skældsord og laver sjov med det?

2. Hvorfor er det et problem for andre mennesker at nogle er bøsse osv.?

3. Hvorfor lærer man ikke om LGBTQIA+ i skolen?

Xoxo Nat

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej 14 årige pige

1. Det er meget forkert at bruge “bøsse” som skældsord, generelt bliver det brugt af folk der ikke tænker over hvad de rent faktisk siger og at sårer andre dybt.

2. Det kan være et problem for nogen der er opvokset med forældre der er meget traditionelle eller religiøse, men heldigvis er mange begyndt at åbne øjnene op og blande sig udenom og respektere folk som de er.

3. Det er jo et meget nyt fænomen at være “woke” og miljøets accept er først begyndt at blive udbredt fornyeligt, derfor tager det (desværre) nok lidt tid før det bliver en del af undervisningen men forhåbentlig en dag snart er det en del af pensum i folkeskolerne

  • D, Pige, 21 år

Nu er der altså også bøsser der bruger ordet om sig selv. Vedr. skolen mener jeg da nu også det har været emnet i Uge 6. Og der er jo virkelig mange emner der er vigtige i skolen. Vigtigst er vel trods alt at vi får så meget faglig viden at vi kan gå videre med vores uddannelse og få et godt liv.

  • E, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

få flere gode råd og viden om seksuel orientering

Er jeg homoseksuel? biseksuel? Aseksuel? Og hvornår er man overhoved sikker? Det er spørgsmål, som vi oplever, fylder meget på BørneTelefonen. 

Der findes ikke noget rigtigt eller forkert svar. Det kan være meget forskelligt, hvordan man mærker sin seksuelle orientering. Nogle oplever også, at deres seksualitet ændrer sig flere gange i livet. Det handler om, hvad du føler dig tryg og godt tilpas med.  

Her kan du teste din viden om seksuelle orienteringer, få andre børn og unges gode råd til at springe ud, og få hjælp til hvordan du kan blive mere tryg ved din seksualitet 

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat