Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hved ikke hvad jeg skal gøre…

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Du er 12, så hvem ved du kan være til drenge piger eller begge dele sådan er det. Og det skal du ikke skamme dig over.

Godt at du har 2 vendinder at dele det med. Hende den anden er ikke din ven. Hvis hun ikke støtter dig. Og hvis hun ikke vil klæde om, gå ibad eller sove sammen med dig er det hende den er galt med. Ikke dig.

Hvis jeg var dig ville jeg nok dele det med familien. Du kunne måske fortælle det til en bror eller søster først. Det gjorde min storesøster ihvertfald ca. En måned før hun sagde det til min mor og far at hun er homoseksuel. Og det ændre ikke på den søskende kærlighed vi har. Om at hun er til drenge eller piger. Gør ingen forskel vi skal jo ikke være kærester 🤣. Og din familie vil gøre det samme er jeg sikker på. Og det skal du ikke tvivle på. I Danmark acceptere man heldigvis homoseksuele.

Held og lykke ❤

  • Emil, Dreng, 15 år

Hey! Vi lever i 2020 og dem der ikke acceptere det er jo bare nogle klapphatte der har haft en dårlig barndom hvor de ikke er blevet anderkendt og deres tegninger ikke er blevet rost. Hvis du har behov for at fortælle det skal du da bare snakke løs men hvis du ikke vil så vent til du får en kæreste og præsenter hende der (så går det jo ligesom op for dem at du er bi eller lesbisk). Det er noget pjat det med at “springe ud” da man jo ikke springer ud som hetero! Fuck alle andre! Hvis du er bi skal du da bare kysse og elske din pigekæreste som du vil!

  • b kmx, Pige, 13 år

Halløj!

Det er helt normalt at være i tvivl om sin seksualitet. Dine venner burde vide at bare fordi at du (måske) kan lide piger, betyder det ikke at du kan lide alle piger, ligesom de ikke kan lide alle drenge fordi at de er til drenge. Hvis ikke de ved det, så må du nok sige det til dem. Det går jo ikke hvis du føler dig utilpas med dem, fordi at de tror alt muligt om dig.

Derudover behøver du slet ikke have fundet ud af det endnu. Du har massere år til det, og man behøver ikke engang en label (en titel som for eksempel lesbisk) hvis du ikke føler at det er det du vil.
Det kan godt tage længere tid at finde ud af det, så du skal bare være tålmodig selvom det er virkelig irriterende ikke at vide det.

Men det er selvfølgelig rigtig godt at dine forældre vil være supportive, hvis du skulle springe ud som bi.

Jeg håber at det kunne bruges til noget! 🙂
Hav en rigtig god dag/aften!
Og husk at uanset hvem du kan lide, så er du stadig vigtig, elsket og værdsat, også selvom nogle (dårlige) mennesker skulle fortælle dig noget andet.

  • Jordbær, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

få flere gode råd og viden om seksuel orientering

Er jeg homoseksuel? biseksuel? Aseksuel? Og hvornår er man overhoved sikker? Det er spørgsmål, som vi oplever, fylder meget på BørneTelefonen. 

Der findes ikke noget rigtigt eller forkert svar. Det kan være meget forskelligt, hvordan man mærker sin seksuelle orientering. Nogle oplever også, at deres seksualitet ændrer sig flere gange i livet. Det handler om, hvad du føler dig tryg og godt tilpas med.  

Her kan du teste din viden om seksuelle orienteringer, få andre børn og unges gode råd til at springe ud, og få hjælp til hvordan du kan blive mere tryg ved din seksualitet 

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat