Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad er min seksualitet?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige 15 år

Jeg har næsten lige selv sprunget ud som lesbisk. Jeg synes det var mega svært at finde ud af hvordan jeg havde det, hvad der var i orden og hvilke “boks” jeg skulle putte mig selv i. Jeg synes det er mega sejt du har de her overvejelser og tør at skrive om det. Jeg fandt ud af det, fordi jeg blev forelsket i en pige, og tænkte på hende hele tiden. Før hende, tror jeg ikke det fyldte så meget omkring hvilket køn jeg er til, men mere hvilken person der er interesant og hvordan jeg reagere når jeg møder hende.
Jeg har så efterfølgende lagt mærke til om der er andre piger der er attraktive og også med dreng, hvor det er gået op for mig jeg bedre kan lider piger. Hvis du går og har en på fx tiktok som du kan lide, så kan du tænke på om hvordan det vil være at være intim med dem, og det giver dig noget svar. Mit råd er at fortælle de tanker du har til dine nærmeste og sige du er i tvivl.
Jeg sagde til min familie, at jeg gik og var i tvivl om hvem jeg var og min seksualitet. Jeg sagde også jeg helst ikke vil have de sagde alt mulig til mig eller andre, fordi jeg stædig var meget forvirret. Et par dage efter det var jeg så afklaret, men jeg tror også det med jeg sagde det højt gav mig lidt en afklaring.

Du er mega stærk- håber det kunne bruges.

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej pige på 15
Det der er med sexualitet er at alle føler det på en forskellig måde og der er ikke nogen “type” eller “måde” at være nogen bestemt sexualitet på. Der er kun dem der identificere sig som forskellige sexualiteter og dem der ikke gør og hvis du føler at du kan lide både piger, drenge og evt. andre køn så kan du identificere dig som fx. Bi, pan, poly eller omni sexuel. Det 100% op til dig og det er ligemeget i hvilken grad du kan lide piger og drenge, og hvis du føler at bisexualitet passer på dig så kan du bruge det label og hvis ikke så kan du vælge lige det du syntes passer på dig.
Jeg håber det her hjælper☺️

  • Anonym, Non-binær, 14 år

Jeg tror de fleste børn/unge tænker over deres seksualitet og sagtens kan være i tvivl. Og ja, jeg tror også seksualitet kan være flydende. Jeg har selv været helt sikker på jeg kun var til drenge og har da også været intim med en fyr og det var helt fint og godt. Men har måske løjet lidt for mig selv for har måske nok også checket piger ud engang imellem. Og har måske mærket inderst inde at det var på vej. Og så – for ca. 14 dage – siden havde jeg en soveaftale med en veninde og pludselig var vi begge to enige om at sove med vores underbukser nede om knæene. Og det var lisså godt som med den dreng jeg har ligget med. Bare på en helt anden måde. Så i øjeblikket ser jeg mig nok som bi men ved godt det kan skifte igen. Tror du har det som mange andre – snak evt. med veninder om det.

  • Stephanie, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

få flere gode råd og viden om seksuel orientering

Er jeg homoseksuel? biseksuel? Aseksuel? Og hvornår er man overhoved sikker? Det er spørgsmål, som vi oplever, fylder meget på BørneTelefonen. 

Der findes ikke noget rigtigt eller forkert svar. Det kan være meget forskelligt, hvordan man mærker sin seksuelle orientering. Nogle oplever også, at deres seksualitet ændrer sig flere gange i livet. Det handler om, hvad du føler dig tryg og godt tilpas med.  

Her kan du teste din viden om seksuelle orienteringer, få andre børn og unges gode råd til at springe ud, og få hjælp til hvordan du kan blive mere tryg ved din seksualitet 

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat