Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Homofobiske venner

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

det er jeg ked af at høre, jeg ville nu sige at venner der ik’ respekterer en for den man er ik’ er rigtige venner. det er dog ik’ altid lige nemt bare at gå ud og finde nogle nye venner så derfor vil jeg prøve så godt jeg kan at komme med et andet råd. der er mange ting du kan gøre men som du selv siger lytter de ik’ til dig, er det måske muligt at gå til en lærer? en lærer ville nok kunne få dem til at tænke mere over hvad de render rundt og siger. du kan selvfølgelig også bare lukke ørene men det er ik’ altid så nemt som det lyder så hvis du har brug for at springe ud og fortælle dine venner at du er lesbisk og du er bange for at gøre det selv vil jeg råde dig som sagt til at gå til en lærer, held og lykke

  • Anonym, Pige, 14 år

Hejsa søde pige på 14.

Fedt at du har fundet ud af hvem du er! Mega nederen du har sådan nogle venner.. Jeg synes at venner skal kunne elske hinanden uanset hvad, og også uanset seksualitet.

Homofobi er slet slet slet ikke i orden, sjovt eller noget som helst andet, uanset hvad. “Jokes” er ikke sjove, det er bare ikke sjovt.

Jeg synes du kunne prøve at sætte dig sammen med dine venner, eller måske en af dem af gangen, hvor du kunne fortælle hvorfor du synes man ikke skal drille folk eller gøre grin med folk på baggrund af deres seksualitet. Altså fortælle dem alvoren. Du kan komme med nogle eksempler, og grunde. Måske kan eller vil de ikke engang sætte sig helt ind i det, og det er ikke dit problem. Selvom det kan være hårdt, så vil jeg råde dig til at finde nogle andre venner, hvis de ikke engang gør en indsats. Måske er der nogle andre i din klasse som du kan begynde at snakke med. Selvom det kan være svært. Men venner skal acceptere hinanden, grænser og personligheder. Hvis de ikke kan det, er de ikke dine venner.

Håber du kan bruge mit råd, Kh mig.

  • Ano, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

få flere gode råd og viden om seksuel orientering

Er jeg homoseksuel? biseksuel? Aseksuel? Og hvornår er man overhoved sikker? Det er spørgsmål, som vi oplever, fylder meget på BørneTelefonen. 

Der findes ikke noget rigtigt eller forkert svar. Det kan være meget forskelligt, hvordan man mærker sin seksuelle orientering. Nogle oplever også, at deres seksualitet ændrer sig flere gange i livet. Det handler om, hvad du føler dig tryg og godt tilpas med.  

Her kan du teste din viden om seksuelle orienteringer, få andre børn og unges gode råd til at springe ud, og få hjælp til hvordan du kan blive mere tryg ved din seksualitet 

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat