Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvordan komme jeg ud??

Hej, jeg har “prøvet” at komme ud til min far.

Det var meget henkastet og jeg tror ikke

at han kan huske eller tror på det.

Har i nogen gode råd eller hvordan jeg kan sige det

uden at sætte mine forældre ned og sige det ligeud?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Det er altid bedst at sætte dem ned og sige det lige ud. Men prøv at lægge mærke til hvordan de omtaler andre Queer folk, og læg mærke til om de synes det er normalt eller i mod det.
Jeg kan huske at jeg kom ud til min mor da jeg var din alder, men hun troet ikke på det, men hun havde en søster der var homoseksuel, så hun havde heller ikke noget mod det. Jeg sagde det bare igen da jeg var 16 år. Og den dag i dag bliver der ikke rigtigt snakket om det, fordi det er normalt at være til forskellige køn.

Good luck

  • Citrus, Genderfluid , 21 år

Hej<3 Det kan være meget svært at komme ud, men jeg syntes at du først skal prøve at spørge diskret til hvad han syntes om LGBTQ+ og se hvis han reagerer godt/neutralt eller dårligt. Fx kan du sige at en du kender er sprunget ud.
Hvis han reagerer godt syntes jeg at du skal sige det.

Her er nogle forskellige muligheder på hvordan man kan gøre:

Sige det direkte, det kan være meget svært, men jeg syntes at det er den bedste måde fordi så kan du se deres reaktion

Skriv en besked, hvis du ikke har mod på at sige det direkte er det også helt fint:). (jeg kom ud anden gang med denne her metode)

Skriv et brev, du kan skrive et brev og fx ligge det på spisebordet, eller i hans lomme og så når han ser det kan i snakke om det.

Held og lykke hilsen en lesbisk og asexuel person<333

  • Rain, 15 år

Det kan være rigtigt svært at finde ud af, hvordan man skal springe ud.

Først og fremmest skal du skal springe ud fordi du har lyst til det, og ikke fordi du føler dig presset til det, for der er i princippet ikke nogen der har krav på at kende din seksualitet – heller ikke dine forældre!

Men når det så er sagt, så kan det være super befriende at spring ud, fordi man netop tager et skridt på vejen imod at acceptere og stå ved sig selv, og det kan være rigtig rart at man ikke skal skal stå/gå med sin seksualitet helt alene, så med det i mente kan jeg sagtens forstå at du gerne vil springe ud til din far.

Det kan være helt vildt svært, at sætte ord på de lidt sværere ting, og i og med at ens seksualitet er en meget personlig ting, så gør det også bare at emnet blir det mere sårbart.

Jeg kan virkelig godt forstå at du synes det er svært at finde ud af, hvordan du skal sætte ord på det, og egentlig også at du ikke har lyst til at tage det som en “rundbordssamtale” .
Min umildbare tanke er, om det ville kunne fungere for dig, at skrive det i et brev til din far, som du så kan give ham? Det kan nogen gange virke lettere at skrive tingene, i og med at man får mere tid til at reflektere over hvilke ord man gerne vil benytte, samt hvordan man gerne vil sige det. Så kan du jo eventuelt læse det højt for ham, eller du kan overlade læsningen til ham, også kan han stille dig spørgsmål efterfølgende hvis der skulle være nogle.

Der er også en mulighed i, at alt efter hvor “åbne” du og din far er over for hinanden, at du kan fortælle han om din seksualitet på en lidt mere henkastet måde… f.eks ved at føre en samtale, hvor emnet lige passer ind, det kan f.eks være ved at tale som “lækre” personer, så er samtalen inde på sporet, og du skal bare finde modet til at styre samtalen hen til, hvor du gerne vil have den.

Du skal nok klarer den, uanset hvordan så beslutter dig for at gøre det😊

  • …, Pige, 20 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

få flere gode råd og viden om seksuel orientering

Er jeg homoseksuel? biseksuel? Aseksuel? Og hvornår er man overhoved sikker? Det er spørgsmål, som vi oplever, fylder meget på BørneTelefonen. 

Der findes ikke noget rigtigt eller forkert svar. Det kan være meget forskelligt, hvordan man mærker sin seksuelle orientering. Nogle oplever også, at deres seksualitet ændrer sig flere gange i livet. Det handler om, hvad du føler dig tryg og godt tilpas med.  

Her kan du teste din viden om seksuelle orienteringer, få andre børn og unges gode råd til at springe ud, og få hjælp til hvordan du kan blive mere tryg ved din seksualitet 

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat