Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

for nervøs til at springe ud

hey er en pige på 12 som fandt ud af for sårn et år siden at jeg er bisexuel…

problemet er at jeg virkelig gerne vil sige det til min familie

men er for nervøs…

sidste jeg sagde noget til min mor som var mærkeligt

jeg allerede vidste var at jeg havde mens….

jeg er heller ik den tætteste med min mor….

hvordan siger jeg det?!?

plz svar hurtigt!!

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Du behøver ikke springe ud. Ved godt det er blevet så moderne det her med at springe ud som et eller andet men fakta er jo at man i puberteten tit ikke rigtig ved hvad man er til. Jeg havde selv crush på veninder da jeg var 13. På et tidspunkt sov jeg tæt med en veninde, ja, nogen vil nok sige lidt for tæt… I alt fald var jeg sikker på efter den nat at jeg da mindst var bi og måske lesbisk. Men sådan nogen faser kan ændre sig hele tiden når man er i pubertet så jeg synes bare du stille og roligt skal vente og se det an. Man behøver ikke fortælle alting til nogen. Jeg er i alt fald ikke i den fase mere og glad for jeg ikke “sprang ud.”

  • Anonym, Pige, 16 år

Du skal først komme ud nå du er 100% klar til det. Men hvis du er klar til det og synes at det er en del af dit liv som hun skal vide noget om, så vil det nok være befriende at fortælle hende det. Jeg er også bi og har fortalt min mor om det. jeg sagde det sådan mit i en samtale hvor jeg synes at det passede ind. Du kan prøve at sige det i en samtale hvor i snakker om noget lignende. Så vil det måske ikke virke så pludseligt. Det er dog vigtigt du tænker dig godt om først og ved det med sikkerhed, før du snakker med din mor. Hvis du på et tidspunt får en kæreste så kan det være at det er mere relevant at fortælle om din seksuelitet….

  • Emma, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

få flere gode råd og viden om seksuel orientering

Er jeg homoseksuel? biseksuel? Aseksuel? Og hvornår er man overhoved sikker? Det er spørgsmål, som vi oplever, fylder meget på BørneTelefonen. 

Der findes ikke noget rigtigt eller forkert svar. Det kan være meget forskelligt, hvordan man mærker sin seksuelle orientering. Nogle oplever også, at deres seksualitet ændrer sig flere gange i livet. Det handler om, hvad du føler dig tryg og godt tilpas med.  

Her kan du teste din viden om seksuelle orienteringer, få andre børn og unges gode råd til at springe ud, og få hjælp til hvordan du kan blive mere tryg ved din seksualitet 

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat