Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Biseksuel?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg synes ikke nødvendigvis man behøver komme ud med sin sexualitet. I alt fald ikke så længe man er barn eller helt ung. For som du siger kan man ikke være helt sikker, og så er det jo virkelig dumt hvis man er kommet ud som noget man slet ikke er. Så har folk nok svært ved og ta en alvorlig siden. Jeg var selv SÅ tæt på at komme ud da jeg var 14. Det var en eller anden soveaftale med en veninde der udartede lidt. Pludslig var vi nøgne og igang og jeg bare kom og kom. Det var min første sexuelle erfaring og jeg var sikker på at så måtte jeg jo være til piger eller i alt fald bi. Det var virklig så close at jeg kom ud til både mine forældre og tætteste veninder. Men et eller andet holdt mig tilbage. Det er jeg megalyklig for i dag. Da jeg var 15 lærte jeg en dreng og kende og vi var sammen og det føltes rigtigt. siden har jeg været med 2 andre og jeg ved nu jeg er til drenge (men ville stadig ikk ha noget imod at være sammen med en pige). Så jeg synes du skal se det hele an til du har fået nogen erfaringer måske både med piger og drenge. Inden du kommer ud til andre. Man må godt ha små hemligheder.

  • Sweet Sixteen, Pige, 16 år

Hej
Forstår godt din tvivl, om hvor vidt du er biseksuel og udover det om du skal springe ud!!

Jeg er selv biseksuel, og sprang ud sidste år. Har brugt årevis på, at spekulere om min seksualitet. Grundet mine tanker, handlinger og drømme. Sidste år under den første lockdown, gik det helt amok med mine tanker.
Kunne slet ikke få det til at hænge sammen, at jeg kunne være biseksuel. Selvom jeg kun har haft 3 kærester, som var 3 drenge udover det kan man ikke helt kalde dem for kærester. Samt det tætteste på mit kys med en pige, er på kinden.

Men det handler ikke hvor meget man har prøvet og ens erfaringer!! Men det man føler fra hjertet. Jo for nogen skal de have prøvet ting af, før de kan begynde at sige hvad de er. Mens andre ved det, selvom de ikke har nogle erfaringer.
Jeg vidste at jeg var biseksuel, selvom jeg har haft minimalt erfaringer med piger. Og set i bakspejlet, har jeg også haft flere crush på piger, end drenge. Udover det være mere lun på piger end drenge!!

Føler også at folk tror, hvis man fx. springer ud som bi. Så er man også bi resten af livet, og man kan ikke ændre det, Og opdage senere i livet, når ja okay jeg er alligevel heteroseksuel, eller jeg er alligevel bøsse, lesbisk osv. Og hvis man gøre det, bliver man set ned på.
Især hvis man kommer ud som bi, bliver der set meget ned på.
Grundet nogle toxic heteroseksuelle og lgbtq+ mennesker.
Da det er blevet blå stemplet til at være “Du er bare forvirret, du er enten gay eller hetero. Du kan ikke være til begge, bestem dig” eller “Du er 50% hetero 50% gay”

Det ikke sådan det fungere!! Det grunden til mange frygter, og komme ud som bi. Da de måske finder ud af på et senere tidspunkt, de alligevel var hetero eller de var alligevel bøsse, lesbisk osv. Men bliver hakket ned for det, og biseksuel er bare en fase hvor man skal finde ud af om man er hetero eller gay.

Samt man kan sagtens være bi, og have præferencer!! – Fx. jeg hælder mere til piger end til drenge, men det gøre mig ikke til lesbisk.
Så du kan godt komme ud som biseksuel, men stadig være mest til drenge.

Seksualitet er så flydende!! At det kan være svært, at finde et label. Men man behøves heller ikke et label, hvis man ikke føler for det.

Det jeg egentlig prøver at sige er: Mærk efter dine følelser, hvad siger de til dig. Hvis du føler at biseksuel passer godt til dig lige nu, så vælg det og føler at du vil komme ud som bi til dine forældre og venner gøre det.
Hvis du har brug for at gå mere med det selv, så gøre det. Find ud af hvordan vil dine forældre tage i mod at du kommer ud som bi, men senere måske sige du var alligevel hetero.
– Hvis du vælger at komme ud som bi, men stadig tænker at du måske på et senere tidspunkt siger du egentligt alligevel var hetero hele tiden. Så nævn det for dem, at bi føles bare rigtig for dig lige nu. Men kan være du på et senere tidspunkt siger, jeg var sgu alligevel hetero hele tiden.

Der er ingen skam i at komme ud som noget, og finde ud af på et senere tidspunkt man var sgu alligevel noget andet.

Og lige for at understrege, hvis du ikke fik fat i det: Du behøves IKKE at have et label! Hverken som hetero, bi, lesbisk osv. Du er stadig noget værd!!

Held og lykke <33
Kh C

  • Fra C, Pige, 16 år

Tusind tak for jeres svar! Det har virkelig hjulpet mig med at indse at det er okay ikke at have et label osv. Tak fordi I gad at tage noget af jeres tid for at hjælpe mig. Det er jeg meget taknemlig for! Tusind tak for jeres gode råd, og tak for alt jeres hjælp!

– Pige på 15 <3

  • Anonym, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

få flere gode råd og viden om seksuel orientering

Er jeg homoseksuel? biseksuel? Aseksuel? Og hvornår er man overhoved sikker? Det er spørgsmål, som vi oplever, fylder meget på BørneTelefonen. 

Der findes ikke noget rigtigt eller forkert svar. Det kan være meget forskelligt, hvordan man mærker sin seksuelle orientering. Nogle oplever også, at deres seksualitet ændrer sig flere gange i livet. Det handler om, hvad du føler dig tryg og godt tilpas med.  

Her kan du teste din viden om seksuelle orienteringer, få andre børn og unges gode råd til at springe ud, og få hjælp til hvordan du kan blive mere tryg ved din seksualitet 

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat