Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Asexuel

Hej jeg er en pige

og jeg tror jeg er asexuel

men hved det ikke

jeg kan føle følser for nogen

men gider ikke at date

og jeg har ikke intarese for sex

når det kommer i en film

så er jeg enlig lige glad

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Tror det er for tidligt at sige endnu. Prøv at se det lidt an, det kan være fordi du endnu ikke er i pubertet. Min lyst kom cirka samtidig med puberteten. Pludselig begyndte jeg at kigge efter både drenge og piger og jeg følte lyst og begyndte at blive våd. Så det kan sagtens komme endnu – giv tid!

  • Jenny, Pige, 15 år

Hej med dig,
Som de andre siger, kan det være fordi, du stadig er for ung. Det kan også bare være fordi, du ikke har fundet/set den rigtige endnu, da nogle menneskers seksualitet kan være yderst specialiseret.
Jeg tror, mit bedste råd er, at det klart kan anbefales at forholde sig til sin seksualitet hen ad vejen. Jeg selv har ikke overblik over alt, jeg synes er attraktivt, og alt, jeg synes er seksuelt spændende, og jeg finder sådan set bare ud af det som det kommer, uden at bekymre mig alt for meget om labels og en fast identitet. Det er naturligvis nemmere sagt end gjort, men det er bare for at sige, at det ikke strengt taget er nødvendigt at kende sin seksualitet helt 100% og kunne sætte det i en bestemt boks.
Held og lykke med det hele!

  • L B-), Pige, 19 år

Hej du.

I din alder, er det generelt meget normalt, at man ikke har interesse for sex eller at have interesse for noget intimt eller romantisk. Jeg tror, at din forvirring bliver større, hvis du render rundt og tænker over det. Jeg tror det er vigtigt for dig, at du tager det som det kommer 😉

Når puberteten rigtig træder ind, kan det være at dine tanker, følelser og lyster ændrer sig, måske gør de ikke. Dog skal du huske på, at hvis dine tanker, følelser og lyster ændrer sig og du pludselig får lyst til sex, eller får interesse for noget intimt og romantisk med en pige eller dreng, skal du ikke holde dig tilbage! Udforsk! Udforsk. hvis det pludselig vender en dag. Dog, skal du omvendt også vide, at der intet er galt i, at være aseksuel! Hvis det fortsætter, er det også helt okay 🙂

Håber, at mit råd kan hjælpe dig! 🙂

  • M B), 20 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

få flere gode råd og viden om seksuel orientering

Er jeg homoseksuel? biseksuel? Aseksuel? Og hvornår er man overhoved sikker? Det er spørgsmål, som vi oplever, fylder meget på BørneTelefonen. 

Der findes ikke noget rigtigt eller forkert svar. Det kan være meget forskelligt, hvordan man mærker sin seksuelle orientering. Nogle oplever også, at deres seksualitet ændrer sig flere gange i livet. Det handler om, hvad du føler dig tryg og godt tilpas med.  

Her kan du teste din viden om seksuelle orienteringer, få andre børn og unges gode råd til at springe ud, og få hjælp til hvordan du kan blive mere tryg ved din seksualitet 

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat