Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

jeg kan ikke finde ud af…

hej jeg er en pige på 11 år

men jeg vil helst blive kaldt en det og den,

og det er det der mit problem.

Jeg har sådan et stort problem med at sige det til mine forældre og mine venner,

så de tror stadig at jeg vil blive kaldt mit ægte navn som vi kalder for pizza,

men jeg hader mit ægte navn.

11 år
Svar fra andre

Børn

Engang var jeg heller ikke så vild med mit navn. Det er et navn der er let at lave jokes med. jeg havde et mellemnavn jeg godt kunne lide. jeg overvejede flere gange at bede folk om at kalde mig det istædet. du kunne evt. bede folk om at kalde dig et andet navn, men stadig beholde dit gamle. det er en del af dig. det er det navn du blev født med, og det navn alle kendte dig som først. jeg kan godt lide mit navn nu. jeg syntes det siger meget om mig. jeg er glad for at jeg ikke droppede det. men bed folk om at kalde dig noget andet, hvis det er det du ønsker.
Husk du skal kun gøre det fordi du selv ikke kan lide det, ikke fordi andre har sagt at det er grimt. <3

  • wwwwwwwwwwi, 16 år

jeg tror de fleste har misforstået dit brev. jeg ved at du snakker om dit køn, og ikke bare om et navn du ikke kan lide. det er fordi det må være forbundet med dit køn, ikke? hvis man nu siger at jeg er en dreng, men vil være en pige, og at jeg hedder marius. så er det ikke præcist et specielt feminint navn. når vi snakker om kønspronomer er det faktisk ikke særligt, at nogen vil blive kaldt noget andet end de er født som. du skulle tage at snakke med dine forældre om det, selvom det kan være svært. og så kan i tage den derfra, om hvad i kan gøre. jeg har desværre ingen erfaring, men jeg håber at alt går vel 🙂

  • riri, Pige, 14 år

jeg har det helder ikke godt med mit navn men jeg sagde det bare til mine venner og familie og de respecterede det håber jeg kunne hjælpe

  • den hjælpene hånd, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat