Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

afpresning…

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg synes personligt ikke det er okay at afpresse folk, og slet ikke hvor de skal dele noget personligt. Jeg synes du skal stå fast og ikke gøre det de vil have dig til, ved godt det kan være svært. 🙁

Du har talt med nogle om det men hvis du ikke har talt med dine forældre om det synes jeg du skal det. De vil helt sikkert hjælpe dig. Det kan godt være mærkeligt at tale med en voksen om sådan noget men synes du burde prøve hvis du ikke har det.
Det er ikke okay at afpresse folk. Jeg har alt med følelse, håber du for det godt 🙂

  • ukendt, Pige, 12 år

Hej pige på 14

Jeg synes bestemt ikke det er okay at blive afpresset og da slet ikke, når det kommer til lidt påklædte billeder på de sociale medier.

Jeg synes din veninde gjorde noget helt forkert, da hun valgte at videresende dit billede. Sådan nogle ting er ikke i orden!

Men du skal også lærer at sige fra for sådan noget som afpresning eller gruppepress, fordi det kommer du til at møde mange gange senere i dit liv, især når du bliver ældre. Derfor er det godt at ha lært allerede i den her alder at sige fra så man netop ikke kommer til at gøre sådan noget som at sende lidt påklædte billeder.

Det lyder til at du er og måske stadig bliver afpresset til at sende sådan, derfor synes jeg du skal sige det til dine forældre som derefter kan tage snakken med din lærer. Din lærer ville højst sandsynligt hive fat i de elever som har presset dig og sætte en stopper. Det kan godt være mavepine at gå til de voksne, da man måske føler at man udstiller sine venner, men altså kort sagt ” op i røven med det” fordi det skal stoppes, hvis de nu presser flere til at sende den slags.

Håber du finder ud af det, hilsen pigen på 14.

  • Pigen på 14, Pige, 14 år

Hej pige på 14, jeg har selv sendt undertøjsbilleder fordi jeg også blev afpresset.. det en rigtig ubehagelig situation og os piger burde slet ikke skulle stå i sådan en situation men sådan er det desværre!:/ Min situation var rigtig dum fordi drengen tog screen og har vist det til mange af hans andre drenge venner som jeg også kender. Snak med en lærer en af dine forældre en søster en god veninde en træner til en fritidsaktivitet en du stoler på og som kan hjælpe dig. Jeg har selv snakket med min veninde om min situation og det har hjulpet rigtig meget!!❤️

  • Pige der selv også er blevet afpresset.., Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat