Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vil ikke være i Danmark

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej.
Jeg kan virkelig gost forstå dig, og det er så træls! Jeg er halv dansker halv iraner, og jeg oplever sku stadig racisme! Selvom at jeg viser respekt og respektere den danske kultur er det ikke godt nok det jeg gør. Og det gør selfølgelig at jeg er mere tiltrukket af den iranske kultur, og jeg føler mig mere hjemme i det selvskab.
Jeg er kommet til et punkt hvor at jeg ikke gir en fuck for hvad andre siger til mig. Så hvis folk siger noget nedladende til mig gir jeg dem igen.
Der var på et tidspunkt en voksen dame der gloede på mig og kiggede på mig som om jeg var fra Mars, og hun sagde “ sådan nogle som dig høre ikke hjemme her” og jeg svarede “sådan skal du ikke snakke til mig din fucking Racistiske kælling.
Det var måske ikke det bedste man kunne gøre, men der skal sku meget til at få dem til at acceptere os!

  • Anonym, Pige, 14 år

Hej søde,
Jeg forstår godt at det må være svært, når folk kigger nedladende på dig. Racisme er slet ikke orden, så det er helt forståeligt at du har det sådan. Alle har rettigheden til at have det trygt, så at folk opfører sig sådan er absolut modbydeligt, og selvom racisme er noget der er svært at udkæmpe, så er det noget vi skal få gjort noget ved, så du kan føle dig tryg.
Jeg kan se at du selv har tænkt over det og gerne vil flytte til et andet land. Det synes jeg du skal tale med dine forældre om. At flytte til et andet land kræver meget, så det er ikke sikkert at det er en mulighed. Hvis det viser sig ikke at være det, kan det så være at du kan tale med en lære om det? De er forpligtede til at hjælpe dig, og hvis det også er noget du oplever i klassen kan de tage en snak med dem. Jeg tror der er fællesskaber for folk med andre etniciteter, hvis det kan hjælpe med at få dig til at føle dig mindre alene, for du er ikke alene❤️
Der er også telefonlinjer hvor man kan tale med nogen der ved meget om det. Jeg kan ikke huske præcis hvilke, men jeg har læst andre breve her på børnetelefonen der handlede om det samme, hvor linjen er linket til. Du kan måske prøve at søge her.
Du er en fantastisk person og det skal ingen racistisk idiot få dig til at tvivle på❤️

  • H, Pige, 15 år

Hej kære pige jeg forstår dig virkelig godt jeg har en far der bor på Færøerne og jeg bor med min mor i Danmark men nu hvor jeg kommer fra Færøerne føler jeg mig rigtig meget mere hjemme der når jeg er der er jeg lidt mere lettet men nu skal det ikke handle om mig😂
1.Tal med dine forældre se om du måske kan finde et sted hvor der er andre fra Syrien, Mexico, Marokko osv.
2.det er dejligt at have sin egen kultur så prøv måske hvis ikke i forvejen at få noget af kulturen ind derhjemme
3.dette er måske ikke lige noget der sker med det samme men når covid-19 bliver bedere og man har mere tid til at rejse så tal måske med dine forældre om at prøve at komme derhen
Held og Lykke❤️

  • Færørsk pige, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Oplever du racisme eller forskelsbehandling?

Racisme er, når der bliver gjort forskel på mennesker, fx på grund af deres hudfarve eller hvor de eller deres familie kommer fra.

Nogle børn og unge fortæller, at de bliver drillet med deres hudfarve og udseende, eller at de ofte hører racistiske jokes. De får måske at vide, at det bare er for sjov. Men det er ikke altid, at det opleves sjovt for dem, som det går ud over.

Det er vigtigt, du ikke går alene med det. Racisme og forskelsbehandling er ikke okay, og du har ret til at sige fra og få hjælp fra en voksen.

Klik dig videre på siden her, og få gode råd til, hvad du kan gøre, og viden om dine rettigheder.

Du har ret til beskyttelse mod racisme

Uanset hvordan du ser ud, hvad du tror på, eller hvor du kommer fra, så har du de samme rettigheder som alle andre børn og unge.

Du har ret til at få hjælp, hvis nogen driller eller nedgør dig på grund af dit køn, udseende, seksualitet, religion, hudfarve eller andet.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat