Brev

N-ordet

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej.

Jeg er selv en sort person, og jeg forstår din frustration. Det lyder som om din veninde ikke har noget imod det, men hvis der går andre sorte eller udlændinge på jeres årgang, så synes jeg du skal tage en snak med din veninde om hvad det har af konsekvenser for andre. Dem fra din årgang skal heller ikke vænne sig til at sige det bare fordi en ud af de 500 mio. sorte mennesker har sagt at de må.

  • Anonym, Pige, 16 år

Ja det er forkert. Ikk sig det ligemeget hvad

  • Anonym, Pige, 16 år

Hej, pige 13 år.

Det er bedre at være på den sikre side. Som du selv siger, så er det et ord, som har rigtig meget historie, og som er blevet brugt i meget forfærdelige sammenhæng. Det er et ord, som ingen burde gå og bruge. Det er der ganske vidst nogle der gør, og det er hvad det er, men det er bedre ikke at støtte op om det. Lad sorte og andre etniske minoriteter bruge det, som de har lyst til, men for os som hvide, er det aldrig 100% okay.

  • Michel, Dreng, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Oplever du racisme eller forskelsbehandling?

Racisme er, når der bliver gjort forskel på mennesker, fx på grund af deres hudfarve eller hvor de eller deres familie kommer fra.

Nogle børn og unge fortæller, at de bliver drillet med deres hudfarve og udseende, eller at de ofte hører racistiske jokes. De får måske at vide, at det bare er for sjov. Men det er ikke altid, at det opleves sjovt for dem, som det går ud over.

Det er vigtigt, du ikke går alene med det. Racisme og forskelsbehandling er ikke okay, og du har ret til at sige fra og få hjælp fra en voksen.

Klik dig videre på siden her, og få gode råd til, hvad du kan gøre, og viden om dine rettigheder.

Du har ret til beskyttelse mod racisme

Uanset hvordan du ser ud, hvad du tror på, eller hvor du kommer fra, så har du de samme rettigheder som alle andre børn og unge.

Du har ret til at få hjælp, hvis nogen driller eller nedgør dig på grund af dit køn, udseende, seksualitet, religion, hudfarve eller andet.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat