Brev

Hudfarver ✊🏽✊🏻✊🏿

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej jeg er også mørk i huden og jeg er også vred over at blive kaldt grimme ting af folk, men det hele er ved at gå over igen for mig. Jeg håber at det bliver bedre for dig

  • Kald mig Alex, Nonbionary, 12 år

Hej pige 13 år jeg synes fandme at du har ret!! Hver gang man skal beskrive en person og personen er mørk i huden så siger man at hun/han er sort. Men når man beskriver en person der er lys i huden siger man jo ikke at hun/han er hvid vel?! Jeg har flere gange oplevet at folk råber ( “Skrid tilbage hvor du kommer fra) eller ( “Dit klamme møgdyr bruger bare vores penge og det er jeg sgu træt af! Så jeg synes det er pisse sejt at du skriver herind! Credit for det👍

  • Pige der er træt af racisme!, Pige, 14 år

Du har så ret! Vi er alle mennesker og bor alle på denne planet så er det ikke godt nok? Hav det søde!

  • Dldkk, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Oplever du racisme eller forskelsbehandling?

Racisme er, når der bliver gjort forskel på mennesker, fx på grund af deres hudfarve eller hvor de eller deres familie kommer fra.

Nogle børn og unge fortæller, at de bliver drillet med deres hudfarve og udseende, eller at de ofte hører racistiske jokes. De får måske at vide, at det bare er for sjov. Men det er ikke altid, at det opleves sjovt for dem, som det går ud over.

Det er vigtigt, du ikke går alene med det. Racisme og forskelsbehandling er ikke okay, og du har ret til at sige fra og få hjælp fra en voksen.

Klik dig videre på siden her, og få gode råd til, hvad du kan gøre, og viden om dine rettigheder.

Du har ret til beskyttelse mod racisme

Uanset hvordan du ser ud, hvad du tror på, eller hvor du kommer fra, så har du de samme rettigheder som alle andre børn og unge.

Du har ret til at få hjælp, hvis nogen driller eller nedgør dig på grund af dit køn, udseende, seksualitet, religion, hudfarve eller andet.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat