Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

“Chokolade”

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej.
Jeg ved godt det lyder som et dumt voksenråd, men jeg synes at du skal fortælle det enten til dine forældre, din lærer eller en anden voksen der er god at snakke med.
Hvis du kan, og det ved jeg godt er svært, men så prøv at ignorer dem. De råber kun af dig, fordi at de selv er usikre. Fordi at hvis de råber af dig, så er der ingen der ser på dem.
Det er nok ikke så smart at svarer igen, for så tror de nok at du vil provokerer dem, og så stopper de ikke.
Jeg håber det hjælper, og husk på, at det er ikke andre der bestemmer hvad man skal kaldes. Det er dig! Jeg håber at folk stopper.
Hilsen en pige der også har prøvet dumme øgenavne.

  • Anonym, Pige, 12 år

Tak for jeres svar de kalder mig ikke chokolade mere 🙂

  • Den som har skrevet brevet, Pige, 12 år

Hej, det må være så hårdt at få sådan nogle ord lige i hovedet. Du bestemmer jo slev hvad du vil. Hvis du skal sige noget tilbage. Gør det med SELVTILLID, så vil du blive husket som en der ikke giver en Fuck.

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Oplever du racisme eller forskelsbehandling?

Racisme er, når der bliver gjort forskel på mennesker, fx på grund af deres hudfarve eller hvor de eller deres familie kommer fra.

Nogle børn og unge fortæller, at de bliver drillet med deres hudfarve og udseende, eller at de ofte hører racistiske jokes. De får måske at vide, at det bare er for sjov. Men det er ikke altid, at det opleves sjovt for dem, som det går ud over.

Det er vigtigt, du ikke går alene med det. Racisme og forskelsbehandling er ikke okay, og du har ret til at sige fra og få hjælp fra en voksen.

Klik dig videre på siden her, og få gode råd til, hvad du kan gøre, og viden om dine rettigheder.

Du har ret til beskyttelse mod racisme

Uanset hvordan du ser ud, hvad du tror på, eller hvor du kommer fra, så har du de samme rettigheder som alle andre børn og unge.

Du har ret til at få hjælp, hvis nogen driller eller nedgør dig på grund af dit køn, udseende, seksualitet, religion, hudfarve eller andet.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat