Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

søvnproblemer

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej 13 årig…
Jeg har det med at tænke rigtig meget på sygdomme og så bliver jeg virkelig bange for om jeg får en eller anden sygdom… det gør også nogle gange at jeg ikke kan falde i søvn, fordi jeg ligger og holder mig vågen af at tænke på det…. Når jeg ikke kan falde i søvn prøver jeg at få tankerne væk, det gør jeg bl.a. ved at lave min egen historie i hovedet, det behøver jo ikke være en god historie… jeg plejer at tage udgangspunkt i Gurli gris (lidt barnligt i know😂) og så tænke sådan hvad den skal handle om, f.eks. At Gurli har fødselsdag eller at de skal i vandland😉.
Håber du kunne bruge mit svar, og at det bare gav en lille smule mening ahaha😂😀

  • Qookqook, Pige, 13 år

Først og fremmest vil jeg sige at det her med at diagnostisere sig selv er noget man skal passe rigtig meget på og når det kommer til angst og depression er det noget du skal vende med din læge.

Alle mennesker har en eller flere næste, hvor at de ikke kan sove. Det er ganske normalt, hvis det sker engang i mellem.

Det kan skyldes flere ting, det kan være at der sker store ting i dit liv pt. som presser dig mere end du måske selv er opmærksom på.

Du siger selv at det har stået på i længere tid, og det kan derfor være en rigtig god idé at snakke med nogen om det, det kan være dine forældre, en lærer du har det godt med eller en helt tredje.

Jeg vil prøve at give dig nogle idéer til hvad du kan gøre når du ikke kan sove:

1: Skriv forstyrrende tanker ned – således du kan pakke dem væk.

Bekymringer/store tanker/problemer osv… har tendens til at kunne holde os søvnløse, og der findes ingen mennesker som er i stand til at takle store tanker/problemer midt om natten, derfor kan det måske hjælpe at havde en notesblok eller noget lignende samt en blyant liggende ved sengen på den måde kan du skrive tankerne/problemerne ned, og aftale med dig selv at kigge på dem dagen efter.

2: Stå op af sengen, hvis du bliver irriteret.

Hvis du ligger i den seng og bliver mere og mere irriteret og frustreret over ikke at kunne sove, kan du luge så godt stå op, for så kommer du højst sandsynligvis ikke til de lige pt.

Tag din dyne omkring dig og så op, gå fx ind i stues lig dig på sofaen, tænd fjernsynet og se noget som er ufattelig kedeligt efter et stykke tid vil du måske mærke trætheden sænke sig over dig. (Falder du i søvn på sofaen er det helt okay)

Hvis du ikke føler for fjernsynet, så lyt til lidt musik eller læs lidt i en bog, det kan havde samme effekt.

Det er faktisk ikke så vigtigt hvad du gør, så længe du ikke bliver liggende.

Hvis det er noget som fortsætter vil jeg 100p anbefale dig at tage en snak med din læge, han/hun vil udentvivl kunne hjælpe dig.

  • 🎭, Pige, 17 år

Selvom det lyder skørt så kan man godt nogle gange blive træt i løbet af dagen, og så får tankerne og ens oplevelser til at komme igen om aftenen!
Jeg har en ordning hvor keg hver dag, i et bestemt frikvarter får lov til at sidde indenfor og lave noget. Det hjælper mig virkelig meget. Måske var det noget fir dig?

Hvis dy har lyst til at prøve, såprøv at snakke med din lærer omkring det, for husk at du jo altid kan stoppe med set igen!

Og til sidst så husk på at hvis su går rundt og har nogle tanker for dig selv, så husk og snak med nogen om det!!

  • Mig der faktisk havde angst engang, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat