Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Psykologer

Hej bb

Jeg har lidt et problem
Jeg har det ret svært lige nu
og har det for aftalt med mine forældre at se en psykolog,
mit problem er at jeg er ved at få kolde fødder.

De er rigtig søde og leder efter nogle
som de tror kan hjælpe mig
men nu tør jeg ikke rigtig
fordi jeg ved ikke hvordan jeg tale med en psykolog,
hvordan starter man det hele

Er der måske nogle
der har været til en psykolog eller har nogle ideer?

Kan ikke rigtig snakke med mine forældre om det
da ingen af dem har været til psykolog

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej 🙂
Jeg gik også til psykolog for et år siden. Til at starte med var jeg rigtig nervøs. Jeg var endda også lidt flov over det, og fortalte det ikke til mine klassekammerater.
Men efter det første besøg forstod jeg at det overhovedet ikke var farligt. Min psykolog var virkelig sød, og jeg var meget tryg når jeg var sammen med hende. Alle de underlige ting som jeg havde problemer med og var flov over kendte hun massere andre børn der også havde. Det var rigtig rart at vide at man ikke var alene. Jeg kunne endda snakke med min psykolog omkring at jeg var flov over at gå til psykolog. Det hjalp også rigtig meget 🙂

Da jeg først fortalte det til mine klassekammerater viste det sig at 4 andre også havde gået til psykolog i løbet af de seneste 2 år.

Ligemeget hvor dårligt du har det ligenu, er det ikke sikkert at du skal have psykolog særlig lang tid. Før jeg startede til psykolog græd jeg konstant, kunne ikke sove om natten, fik aldrig lavet mine lektier, bekymrede mig hvert eneste minut… Det blev værre og værre indtil jeg selv bad om en psykolog, fordi jeg følte at det var den eneste udvej.

Efter 4 måneder hos psykolog (de første måneder en gang om ugen- de sidste måneder en gang om måneden) havde jeg det rigtig godt igen. Og selvom jeg nogle gange har tilbagefald, har jeg fået nogle værktøjer som kan hjælpe mig godt på vej igen.

For mig gjorde psykologen en verden til forskel, og psykologtiderne var noget jeg glædede mig til hver gang. Man føler sig simpelthen så glad og lettet når man går derfra.

Jeg håber du får bugt med dine problemer, så du kan blive glad igen <3 <3 <3

  • Hmmmm, Pige, 15 år

Hej
Det er psykologens job at ha samtalen med dig, ikke omvendt. Derfor er det psykologen der skal starte samtalen. Hvis du er bange for at personen ikke gør det, så tænk de har meget erfaring og er helt vant til at gøre det

  • Anonym, Pige, 16 år

Hej.
Jeg har haft det præcis på samme måde, da jeg skulle starte til psykolog. Du skal ikke være nervøs overhovedet. Det eneste psykologen vil, er at få dig til at have det bedre. Du skal ikke være bekymret for samtalen. Psykologen har prøvet det før, så han/hun styrer samtalen. Så skal du bare svare ærligt på, hvad han/hun spørger dig om, for hvis du lyver kan psykologen ikke hjælpe dig. Og så husk på at psykologen kun vil dig det bedste!

  • Anonym, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat