Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Politik

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg genkender det du siger med din fætter. jeg tror det var i sidste uge hvor vi snakkede om Ukraine i klassen hvor læreren ligepludselig siger men så det godt vi har en regering og især støttepartier der hellere vil have fred end krig. som om oppositionen ikke også vil det men det de også imodsætning til Enhedslisten vil er at Danmark hellere vil samarbejde med usa og Spanien end Rusland og Iran

  • Det mig der har skrevet brevet, Dreng, 12 år

Hejsa

Nu er jeg selv langt i systemet i forhold til skole, så har noget erfaring når det kommer til hvordan undervisningen foregår i både folkeskolen og gymnasiet.

Noget af det som en ordentlig lærer ligger vægt på er hvordan du argumenter for din sag, og ikke nødvendigvis hvilken holdning du har til politik. Mener selv at lærerene har krav til at holde en neutral holdning når det kommer til politik, selvom at jeg fra personlig erfaring har oplevet anderledes.

Det vil altså sige at så længe du kan argumentere for dine holdninger, så skal du ikke være bange for at udtrykke din politiske holdning, eller gå ud over dine karakterer. Man skal aldrig være flov over om man enten stemmer rød eller blå blok, men sætte pris på at vi lever i et land hvor man har lov og retten til at tale op.

Hvis du oplever at din lærer behandler dig dårligt eller unfair udelukkende pga. din poltik, vil jeg råde dig til at tag en snak med dine forældre så det kan kontakte ledelsen på skolen.

  • S, Dreng, 18 år

Har også overvejet at anmelde læreren men ved ikke om det ville være et for voldsomt skridt?

  • Det mig der har skrevet brevet, Dreng, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat