Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Telefontid

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hey søde pige
Jeg forstår godt det er vildt frustrerende at du har fået begrænset skærm tid fordi din bror ikke kunne styre det og at dine forælder så når du går ned i stuen ligger med hver deres skærm og forklaringen er fordi vi er voksne.
jeg synes du skal snakke med din far igen sig til ham at det at du har fået begrænset skærm tid føler du påvirker dit sociale liv da det er på den måde du tale og laver aftaler med dine veninder og det er vigtigt for dig at du kan det.

din far kan vel også godt se at din normale skærm tid ikke er på 5.5 timer for som du selv skriver så ved du godt at det er lidt meget det kan du måske også sige når du skal snakke med din far at du godt ved at dit gennemsnit fra den uge var højt. det viser også at du godt ved at det er for meget tid hvis din far nægter at du selv for lov til at styre din skærm tid synes jeg at du skal sige at du så har brug fir at han så kan hjælpe dig med ikke at komme til at kede dig kår du nu ikke kan få lov til at snakke med dine veninder i mere end en halv time hvis du bruger alt din skærm tid på det. enten må i så lave en fælles regel om at skærmen skal lægges væk for jer alle i et bestemt tidsrum på et bestemt tidpunkt på dagen hvor i så kan lave noget sammen ellers må du finde en ny hobby fx. tegne, strikke eller noget andet og så må han måske købe dig en tegne blok eller bog og blyanter og farver.
det er jo sjældent at børn og unge selv har et højt skæm forbrug uden forældrene har det vores skærm forbrug bliver påvirket af vores forælderens. det bliver der bare ikke snakket om kun om at unges skærm forbrug er ekstremt men det er de voksne det ofte starter hos håber det kan hjælpe hilsen hende der 100% forstår dig

  • Hm, Pige, 20 år

30 min. Er godt nok lidt. Hvis din far vil have du skal have skærmtid. Så prøv at forklare ham du ikke har noget at lave og derfor du måske ikke kunne få noget mere. 1,5 time, 2 eller 3. Også pga det med social medier med vennerne som snap og insta.

30 minutter lyder ikke særlig fair fra min side når dine forældre ligesom dig bare sidder og ser skærm.

Prøv at spørge om du ikke kunne få mere tid hvis du absolut skal have skærmtid.

  • Anonym

Hejsa
Jeg vil nok snakke om det, med min far hvis det var mig.
Fortæl hvorfor du synes at det er uretfærdigt, og kom med en bedre løsning, eller et forslag på hvordan det kunne gøres anderledes.
Mine forædlere bruger også deres skærm rimelig meget, nok også uden selv at være klar over det.
Jeg har selv sat en tidsbegrænsning til mig selv, dog går det ikke så godt med at overholde den.
Nå håber at du kan finde en løsning.

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat