Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Nonfirmation

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hvis du ikke er døbt skal man døbes inden man kan blive konfirmeret, Nonfimeret er bare festen men uden alteret. Jeg er selv ret kristen og konfirmeret, der er overhoved ikke respektløst at melde til in i en religion, Der er også nogle der bliver konfirmeret på grund af traditionen. Men jeg har også venner der er nonfimeret, var selv til en fest her for nylig. men du skal ikke gå og bekymre dig i 2 år, Jeg syndes du skal tale med din fammilie om det. Du må havde en god fest 😀
Held og lykke!

  • En der gerne vil hjælpe, Dreng, 14 år

Hej 🙂

Jeg er en pige på 15 (snart 16) og jeg valgte i sin tid ikke at bliver konfirmeret, da jeg heller ikke tror på Gud, men også fordi jeg dengang, ikke følte mig klar til at vælge en religion, så jeg følte lidt at hvis jeg havde ladet mig konfirmere, ville jeg have (udelukket) alle andre religioner, fordi jeg ligesom “havde valgt side”. Jeg er døbt og opvokset i den dansk og kristen familie.

Når du spørger til om man føler sig udenfor, hvis man bliver nonfirmeret og ikke konformeret, kan jeg ud fra mine egne erfaringer, svare NEJ. Min familie accepterede min beslutning og det samme gjorde mine venner og jeg oplevede faktisk at nogle syntes jeg var lidt sej, fordi jeg turde have mine egne holdninger og ikke bare “følge flokken”.

Du skal gøre det du gerne vil, fordi det er dit liv og det er kun dig der kan leve det rigtigt, og husk, det er menneskeligt at fejle, så tab ikke modet, hvis du ombestemmer dig på din livsrejse.

Håber du kunne bruge mit svar <3

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej med dig!

Jeg skal sim du, også nonfimeres. Jeg har aldrig troedet på gud og ville derfor ikke konfirmeres. Jeg syntes at det er vigtigt at du gør det som DU føler for og som du har lyst til. Jeg har også haft de tanker om om jeg ville føle mig udenfor, men alle dem jeg har snakket med er helt forstående ig har også travlt med dem selv ig deres konfirmationer osv.

Jeg tror ikke at man kan traffe forkerte valg her i livet men kun nogle valg som man kan lære af! Jeg ved at det ikke er et forkert valg lige meget hvad du vælger så længe at du gør det du har lyst til og ikke hvad de andre ville have dig til at gøre. ❤️

Håber at jeg kunne hjælpe.
Knus og lykkeønskninger fra mig🍀

  • Mig 🍀♥️, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat