Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kan ikke sove

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 13 år.
Jeg kender godt det med, at det kan være svært at sove. Nu ved jeg ikke hvorfor du har svært ved at sove, men for mig virker det ret godt hvis jeg sætter en serie på som jeg har set en masse gange, så skruer jeg ned for lyden så man kan høre lyden, men ikke nødvendigvis hvad der bliver sagt, så lukker jeg øjne, jeg kikker ikke på serien. Jeg lytter bare til serien, som jeg har lyttet til rigtigt mange gange. Som regel falder man ret hurtigt i søvn, fordi underbevidstheden er vent til at sove til den serie. Du kan også vælge den samme film om og om:)

mvh pigen der håber rådet kan bruges

  • Anonym, Pige, 17 år

Hej
Kender alt for godt til det, har mange perioder hvor jeg har svært ved at sove.

Det kan skyldes af mange ting, man kan f.eks ikke have lavet nok, man har masser ting l tankerne og ting som nager en, kigge for meget i en skærm osv.

Nu ved jeg ikke hvorfor du har svært ved at sove, men de ting som jeg typisk gøre. Når jeg ikke kan sove er, skrive mine tanker ned enten på mobilen eller på et stykke papir.
– det gøre jeg især når jeg har for mange tanker, der larmer inde i mit hoved. Det kan bare være en lille ting, så som at en i bussen ikke kunne finde ud af stå ordentligt. Til store ting som bekymre en, som kan holde en vågen.

Udover det tager jeg også en bog ind imellem, og læser end til jeg mærker jeg er søvnig. Så ligger jeg den væk, og prøver at sove
– det kan både være litteratur, skønlitteratur, blade osv. Det op til en, eventuelt et blad eller bog man hat læst mange gang.

Kan også finde på at tegne, det kan være random tegninger. Men det kan også være ens tanker og følelser man tegner i stedet for at skrive om det.

Hvis jeg er virkelig restløs, hvor jeg prøve at vende og drejer mig. Står jeg op, gå måske på toilet. Tager noget af drik, eller går ud og åbner hoved døren. For at lige få noget frisk luft, derefter prøver jeg at gå i seng igen.

Du kan prøve nogle af tingene, og se om det virker. Ellers få snakket med dine forældre om det, så I kan finde ud af at gøre nogle

Vh C

  • C, Pige, 17 år

Sådan har mange mennesker, dette kunne være et tegn på søvnløshed, men det er der ikke særligt stor chance for, dog hvis intet hjælper så sig det til dine forældre.

Tip nummer 1
Temperaturen skal ned nogle gange for at få dig til at sove meget bedre

Tip nummer 2
Brug 4-7-8 teknikken
Du trækker vejret ind i 4 sekunder
Derefter holder du været i 7 sekunder
Og derefter udånder du i 8 sekunder
Og gentag

Tip nummer 3
Dette kommer nok ikke som en overraskelse læg, alt Electronics væk mindst en halv time inden, dette kan dog være svært, har selv besvær med at ligge mobilen fra mig

Tip nummer 4
Lyt til noget dejligt, kunne være noget afslappende musik eller en chill podcast

Tip nummer 5
Tænk på nogle gode tanker, det for dig i et godt humor og det gør det nemmer at falde i søvn

Tip nummer 6
Dette er jeg ikke sikker på, så ikke prøv det her hvis det ikke er nødvendigt, studier har vist, at hvis man ligger i sengen og prøver at holde sig vågen falder ens hoved hurtigere i søvn.

Alt held og Lykke til dig og dine søvn problemer du kunne også prøve militær motoden som dig tager noget øvelse

  • Anonym, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat