Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Trænings problemer

Hej alle,

jeg er begyndt at træne med vægte selvfølig

, og jeg har bare et spørgsmål,

skal jeg træne videre hvis mn muskel går ondt?

Dreng, 16 år
Svar fra andre

Børn

Hej

Jeg ved rigtig meget om træning, og det er meget svært at svare på – Generelt er der meget om træning man ikke bare som sådan kan svare på. Det kommer bl.a. an på hvor meget du løfter, hvor ofte du løfter det, hvor lange pauser du har mellem dine sæt, hvor meget du sover, hvordan din teknik er osv…
Hvis du vil træne ordentlig, vil jeg anbefale dig at se youtube videoer med folk der også går op i hvordan man laver øvelserne ordentligt. Det er en hurtig og let måde at få en masse viden uden at det bliver kedeligt – Bare husk at se flere videoer om det samme emne, da der er visse områder indenfor træning hvor nogen siger hvad de tror er rigtigt, uden at det understøttet af videnskabelige beviser.
Ender man med at blive skadet, kan man miste rigtig meget af sit fremskridt, pga. at man skal holde en lang pause, så teknik er yderst vigtigt.

Jeg håber jeg har givet dig lidt indblik i at man ikke bare kan svare på det her, da dit tilfælde kan være noget helt andet end hvad nogen af os kunne finde på at svare.
Så sæt dig ind i det, for at få det meste ud af din træning

PRO TIP!!!!
Husk at spise nok. Jeg kan ikke understrege hvor meget kost og ernæring har at gøre med om ens træning virker. Der er folk der træner årevis uden at spise rigtigt, hvor det næsten ingen effekt har på dem, selvom de har trænet ordenligt, dog bare glemt at spise.
At spise ordentligt er ikke så kedeligt som det lyder. Man skal sørge for at få sine vitaminer, proteiner, kulhydrater, fedt og kalorier (det hedder mikroer og makroer). Det er faktisk ikke særlig svært, man skal bare være opmærksom på det.
Man kan snildt stadig spise Mcd, pizza, is og alt det andet lækre, så længe du har en ide om at du har fået nok af det der egentligt bygger dine muskler.

Men det korte svar til dit spørgsmål er at en muskel kan gøre ondt på en god og en dårlig måde. Det er ikke til at sige hvad der er tilfældet

Held og lykke

  • Anonym fitnessrotte, Dreng, 21 år

Det er ikke helt rigtigt. Man kan godt overbelaste sin muskel så meget at den springer. Prøv selv at søg på “Biceps tendon tear” – Det kan også ske med rigtig teknik.

Men ja, teknik er yderst vigtigt

  • Anonym, Dreng, 21 år

Hej
Det kommer an på hvordan din muskel gør ondt… man kan ofte godt mærke hvis der er noget helt galt, men der er stor chance for at det bare er helt normal ømhed. Tror sagtens du kan træne videre, men stop hvis du kan mærke noget er galt

  • En hvis far er personlig træner, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat