Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Konfirmation eller nonfirmation??????

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Havde samme tanker som dig da jeg var 13. Jeg troede ikke på gud men alle mine venner blev konfirmeret så jeg valgte at tage til konfirmationsforberedelses timerne alligevel. Midt på året ombestemte jeg mig. Jeg tror på at der er mere mellem himmel og jord (men mere over i energi og spiritualitet) men jeg er bestemt ikke kristen. Så jeg fortalte min lærer at jeg ikke ville konfirmeres og så slap jeg for undervisningen.

Det føltes ikke rigtigt for mig at blive konfirmeret og fejre en tro jeg ikke har. Men siden alle andre holdt fest lovede mine forældre at jeg nok skulle få en fest med familie og gaver. Man fejre jo stadig at man bliver ældre og er ved at blive teenager i stedet for barn (mener ikke rigtig man er voksen som 14 årig).

Du har tid nok til at bestemme dig. Du kan evt snakke med dine forældre om stadig at holde fest uden at skulle holde noget i kirken.

Halvdelen af min klasse blev konfirmeret og fortrød det senere. De gjorde det fordi alle andre gjorde. Du skal ikke blive konfirmeret og fejre din tro på gud hvis den ikke findes. Så lad vær at føle dig presset til det. Med så mange trosretninger er der ingen der dømmer en for at blive nonfirmeret.

Til sidst behøver du ikke være alt for bange for at fortryde. Man er ikke bundet til noget fordi man er blevet konfirmeret. Men det kan føles ubehageligt hvis man fortryder sit valg. Tag dig god tid og lyt til dine egne følelser. Måske kan du undersøge lidt mere om forskellige slags trosretninger og lære mere om hvad du egentlig tror på.

  • Anonym, Pige, 15 år

Jeg stod også meget imellem nonf og konf, men valgte at blive konfirmeret til sidst.
Ikke fordi jeg sådan tror på gud eller fordi Alle andre gør det.
Mest fordi at jeg føler mig kristen

havde ogs bare tanken om at hvis jeg blev nonfirmeret var jeg anderledes og gjorde noget nyt, selvom at det ikke var det jeg gad🙂så mærk efter hvad du helst vil
Og snak evt. med venner eller familie om det(ulemper og fordele ved nonf og konf)

Knus en støtter😂😂

  • En støtter❤️, Pige, 14 år

Da du ikke slev er “rigtig” troende, antager jeg at det heller ikke er en stor deal for dine forældre. Jeg er helt klar over at det er en beslutning som er 100 procent op til dig selv, men derfor er det stadig vigtigt at du snakker med dine forældre om situationen. Det kan skabe stor konflikt i familien da konfirmation, især for ens forældre og bedsteforældre, er et spørgsmål om tradition.
Du nævner også at du gerne vil holde en fest uanset dit valg. Her er der også nogle forældre som ikke vil støtte en nonfirmation. Derfor for dine forældre måske en større indflydelse på dit valg end du vil.
Men vis du føler du gerne vil konfirmeres skal du bare gøre det. Det er ikke fordi at du tilegner dig ekstra ansvar i forhold til religion. Du skal ikke leve op til din konfirmation i form af mere tro.
Og tro mig. der er andre i din klasse/årgang, som heller ikke er mega kristen, men som bliver konfirmeret alligevel.

  • anonym, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat